Политикът от Възраждане Костадин Костадинов, известен като Копейкин избухна с

...
Политикът от Възраждане Костадин Костадинов, известен като Копейкин избухна с
Коментари Харесай

Копейкин пак избухна: Северна Македония ще представи Кирил и Методий за македонци

Политикът от " Възраждане " Костадин Костадинов, прочут като Копейкин избухна с изказване, че Северна Македония желае да показа Кирил и Методий за македонци.

Твърди, че РСМ се приготвя за огромно показване на Светите братя като македонци пред Европа във връзка годишнината от Моравската задача следващата година.

Каза и че всеобщо в огромните университети в Европейски Съюз се закриват катедрите по българистика, а се отварят такива по македонистика.

България или нямала никакви принадлежности за въздействие, или не ги употребява, а безмълвно гледа, счита той.

" В неделя станахме очевидци на опит за провокация - за съществуването на едно несъществуващо малцинство в България, проведена директно или коствено от нашата прилежаща страна. Тази провокация беше провалена от потомците на Никола Вапцаров ", съобщи водачът на партията Костадин Костадинов.

По думите му това няма да е единствената сходна провокация:

" Преди 4 месеца като вдигнахме ветото на РСМ, предупредихме, че се отваря кутията на Пандора. В Скопие беше подписан контракт сред РСМ и Европейска комисия - договорът за взаимна защита с " Фронтекс " беше подписан на тъй наречените македонски език, който може да стане формален в Европейски Съюз. Логиката на ветото е да се решат всички въпроси преди началото на преговорния развой. Всичко това удостовери опасенията на " Възраждане ", сподели още той.
Всички български организации в Северна Македония ще пострадат, съобщи Костадин Костадинов

Очаквайте детайлности.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР