Политическото обединение Левицата събра 2000 подписа за свикване на национален

...
Политическото обединение Левицата събра 2000 подписа за свикване на национален
Коментари Харесай

Левицата отрича да се прави проект около Радев

Политическото обединяване " Левицата " събра 2000 подписа за привикване на народен като народен празник на Република България.

Предисторията - едно от главните претенции на " Продължаваме промяната/Демократична България " за промени в Конституцията бе точно промяната на настоящия народен празник с 24 май, защото съгласно " положителните сили " датата била " разделяща ". В следствие обаче другите две партии, крепящи " некоалицията " - ГЕРБ и Движение за права и свободи, се отхвърлиха от тази концепция и обявиха поддръжка за оставането на 3 март.

На особено събитие в централата на партия АБВ, в този момент част от " Левицата " подписите бяха предадени на учен Иван Юхновски , който е измежду главните лица в инициативния комитет зад проектореферендума.
 Вандалска офанзива против пункт за събиране на подписи на ИК
Вандалска офанзива против пункт за събиране на подписи на ИК " 3 март " в Пловдив

Счупени са стъклата на павилиона

" С огромна сила и предпочитание и най-много увереност, че това е идея, зад която всички стоим и ще продължим да събираме интензивно нови до края на интервала (крайният период за събиране на подписи е 21 декември - бел.ред.) ", съобщи Пламена Заячка от АБВ.

" Няма да измисляме нова история, въпреки и мнозина да се подредиха в тази редица, които желае да трансформира историята. Защото обстоятелствата са обстоятелства, може някои да се пробват да ги трансформират в името на някаква обстановка, само че сърцето на народа не може да се промени ", сподели в границите на формалната част учен Юхновски.
 Витанов оптимист, че референдум за запазването на националния празник ще има
Витанов оптимист, че референдум за запазването на националния празник ще има

Евродепутът е уверен, че нужните подписи ще бъдат събрани

На въпрос на News.bg той бе безапелационен - подписката би трябвало да продължи макар заявките на ГЕРБ и Движение за права и свободи, че не желаят промяна на датата на националния празник.

" Политическият живот в България се характеризира с прекомерна нестабилност, нещата се трансформират по най-неочакван метод. А също така от една такава благородна подписка, от един подобен обзор на патриотичните сили в България, човек не може да се откаже, тъй като един или различен политически деятел е споделил, че няма да поддържа тези промени. Това не е задоволително съображение. "

Акад. Юхновски отхвърли още подписката за 3 март да е основа на нов политически план , съгласно някои към президента Румен Радев. " Заклел съм се с политика да не се занимавам въобще. Приех да вземам участие в тази подписка, тъй като това е идея. Когато стартира тази насмешка с моите патриотични усеща, с възприятията на българската интелигенция, аз просто не устоях и се съгласих да вземам участие. Но в случай че усетя, че подписката се употребява за политически цели, ще се отдръпва неотложно и то обществено. "
 Фетишизирането на 3-ти март
Фетишизирането на 3-ти март

На фона на локалните избори тематиката за 3-ти март ще бъде сведена само до тактическо ниво и без същинско осмисляне на смисъла на тази дата

Бройката от 2000 не е окончателната, защото огромен % от събраните такива са пращани непосредствено в инициативния комитет, като цифрата е по-голямо, сподели пред News.bg Румен Петков , водач на АБВ, част от " Левицата ".

Петков е песимист и във връзка с поръчките на ГЕРБ и Движение за права и свободи, че не поддържат концепцията на Политическа партия за промяна на националния празник: " Познавайки някои от участниците в сглобката, мога да допускам, че биха си трансформирали мнението от през днешния ден за на следващия ден при подобаваща обстановка и напън извън по най-безобразния за българската история метод. Нашите момчета просто тичат да се потвърждават като евроатлатици , като бъркат евроатлантизма с омразата към Русия. "

А дали подписката е план за нова партия към президента? " Когато става дума за политика, думата " план " аз не одобрявам. Проект е Политическа партия, там става дума за изменничество към България. Не позволявам, че някой ще спекулира с това да прави 3 март политическа партия. Това значи и някой от другата страна да направи партия 24 май да вземем за пример. Не имам вяра, че президентът Радев ще се ангажира с такова нещо ", отговори той.
 Все още нямало „ съответната политическа настройка “ за плана на Радев за Конституция
Все още нямало „ съответната политическа настройка “ за плана на Радев за Конституция

Александър Маринов ужасяващ от концепцията за промяна в службите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР