„Политическо малодушие“: Джереми Корбин се обявява за позицията на лейбъристите относно баржите с мигранти

...
Това се случва, когато първите търсещи убежище пристигнаха на противоречивия
Коментари Харесай

Това се случва, когато първите търсещи убежище пристигнаха на противоречивия кораб Bibby Stockholm в Дорсет тази сутрин, като се очакват още пристигания през целия ден.

Шлепът е едно от редицата алтернативни места, които Министерството на вътрешните работи използва, за да сложи край на зависимостта от скъпи хотели за търсещите убежище, което според правителството струва на данъкоплатеца £6 милиона на ден.

В неделя министърът на имиграцията в сянка Стивън Кинък призна, че лейбъристите няма да имат „друг избор“, освен да продължат да използват алтернативните сайтове поради „бъркотията“, която ще наследят от консерваторите – но каза, че партията ще се опита да премести търсещите убежище от хотелите , шлепове и военни лагери възможно най-бързо.

Министърът по международната търговия Ник Томас-Саймъндс повтори позицията на лейбъристите тази сутрин, като каза пред Sky News: „Трябва да се справим със ситуацията, която наследихме, но нашата политика е да намалим изоставането, така че да не се налага да използваме шлеповете, не трябва да използваме базите, не трябва да използваме хотелите.

„Не е въпрос на понижаване на очакванията – въпросът е да бъдем открити и откровени с британската общественост относно хаоса, който ще наследим, но и посоката, в която след това искаме да вървим, която е най-добра за тези хора, хванати в капана на системата, но също така и най-добра стойност и за данъкоплатеца."

Могат ли мигрантите да бъдат изпратени на изолиран вулканичен остров? Следете политиката най-късно

Вътре в шлепа Bibby Stockholm

Но г-н Корбин каза пред Sky News: „Принуждаването на човешки същества, които са избягали от война и преследване, да живеят в опасни и пренаселени затворнически кораби, е морално неоправдано.

„Това е и неуспехът да се предложи по-хуманна алтернатива.

„Това са човешки същества, които законно и легитимно упражняват правото си на убежище. Ние трябва да защитаваме, а не да очерняме, това право.

„Политическото малодушие има последствия – и уязвимите хора ще платят най-високата цена.“

Той добави: „Ето защо съм горд да заставам редом с хората в моя избирателен район, които водят кампания за имиграционна система основана на достойнство и грижа.“

Досега нито един депутат от Лейбъристката партия не се е изказал публично в съответствие с г-н Корбин, който премахна партийния камшик през 2020 г.

Прочетете още:< br />Остракизираните леви крила на лейбъристите вярват, че могат да имат власт над бъдещото правителство на Стармър
Гигантите на социалните медии ще предприемат мерки срещу публикации, насърчаващи мигрантите да предприемат пътуване до Ламанша

Лейбъристите са „нещастни“ да наследят шлепове за убежище

Има е значителна местна опозиция срещу Bibby Stockholm поради опасения относно благосъстоянието на търсещите убежище и въздействието върху местните услуги.

Благотворителните организации също изразиха опасения относно това дали такива сайтове са подходящи за търсещите убежище.

Наташа Цангаридес, асоцииран директор по застъпничеството в Freedom from Torture, каза: „Жестоките схеми за настаняване като шлепове и палатки са напълно неподходящи за хора, които са избягали от мъчения и война.“

Sky News има се обърна към Лейбъристката партия за коментар относно забележките на г-н Корбин.

Г-н Корбин говори, тъй като остават въпроси относно политическото му бъдеще и дали възнамерява да остане като депутат от Islington North, избирателен район, който представлява от 1983 г.

Бившият лидер беше през октомври 2020 г. относно реакцията си на изобличителен доклад на Комисията по равенството и правата на човека за това как жалбите за антисемитизъм са били обработвани под негово ръководство.

Ако г-н Корбин иска да остане като депутат от Islington North, той ще трябва да се кандидатира за друга партия или като независим. Въпреки че отхвърли предположенията, че може да направи последното, той не каза изрично намеренията си.

Веднага след публикуването на доклада за антисемитизма г-н Корбин заяви, че „мащабът на проблема“ в лейбъристите е „драматично преувеличени по политически причини от нашите опоненти“.

След като стана партиен лидер, сър Кеир обеща да „изкорени антисемитизма“ от лейбъристите.

През март той не позволи на г-н Корбин да се кандидатира за Labourat на следващите избори, след като предложи успешно предложение до управляващия орган на партията, Националния изпълнителен комитет, че не трябва да подкрепя неговия предшественик да се бори за неговото място в Islington North.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР