Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър

...
Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър
Коментари Харесай

Политическият съвет на управляващата коалиция е утвърдил кандидатура за нов здравен министър

Политическият съвет на ръководещата коалиция утвърди формалната номинация за министър на опазването на здравето. На днешното постоянно съвещание водачите на партиите от обединението разгледаха няколко вероятни кандидатури, оповестиха от Министерски съвет. Предложението за министър ще бъде импортирано от премиера Бойко Борисов в Народното събрание незабавно след приемането на Бюджет 2018.
 0611_savet-koalitsia4  0611_savet-koalitsia3  0611_savet-koalitsia1  0611_savet-koalitsia2
Политическият съвет на обединението ще разпореди на парламентарните групи на ГЕРБ и на „ Обединени патриоти “ да образуват екип от адвокати, който да изготви юридически разбор и да направи оферти за законодателни промени във връзка с отпадането на отминалостта за закононарушения при приватизационни покупко-продажби.

По време на срещата беше разискван и импортираният от кабинета план на държавен бюджет за 2018 година Политическият съвет на обединението прегледа и промени в нормативната уредба, свързани с възстановяване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите. Обсъдени бяха оферти за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация, промени, ограничаващи равнищата на шума в зимните и летните курорти. Разгледани бяха и оферти, свързани с преместваемите обекти по плажовете.

Политическият съвет на обединението регистрира, че реализирането на 4-годишната управническата стратегия на държавното управление за първите 6 месеца се извършва в период. Лидерите на партиите в Политическия съвет се сплотиха към извода, че съдружното болшинство е устойчиво. Правителството и болшинството в Народното събрание извършват уговорките на страната, свързани с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР