Политическият дневен ред е толкова наситен, даже критичен, че не

...
Политическият дневен ред е толкова наситен, даже критичен, че не
Коментари Харесай

Радев към Методиев: Не мога да се разпилявам по кадрови въпроси

" Политическият дневен ред е толкоз кондензиран, дори сериозен, че не можем да си позволим тъкмо в този миг да го разпиляваме с каквито и да са кадрови въпроси ". Така президентът Румен Радев разяснява във вторник освобождението на началника на кабинета си Калоян Методиев и декларираното от него пред Би Ти Ви нощес, че е напуснал, защото е " очевидно е засегнал егото му ".

Според президента двамата нямали разлики по тематиката за консултациите за промени в Конституцията, които президентът инициира. " Няма по какъв начин да има разлики, всеки един в президентството спомага за реализацията на моите политики. Що се отнася до конституционните промени и това, че те би трябвало да бъдат обсъждани първо с партии, виждате по какъв начин най-голямата партия с максимален и финансов, и човешки, и административен р есурс внесе недоносче, насмешка към правото в България, предложение за Конституция. Аз избрах другия метод “.

Радев разгласи и желанията си да внесе промени в главния закон след парламентарните избори. " Ще ги внеса, когато българският парламент придобие още веднъж легитимност, т. е. след избори ", уточни той.

Президентът съобщи още, че в никакъв случай не е снемал доверието си от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и продължава да я поддържа. На въпрос дали има рецензии към работата на опозицията Радев, разгласи: " Отдавна съм декларирал, че моите рецензии са към тези, които ръководят. И когато ръководят неефективно, когато не ръководят и разпиляват ресурсите, не в полза на народа, постоянно ще подлагам на критика. Когато Българска социалистическа партия вземе властта, несъмнено, аз ще подлагам на критика там, където виждам, че нещата не се правят добре ".

ПРАЗНЕНСТВОТО НА НИНОВА

" Конкретният мотив за напускането ми на президентската институция беше мое посещаване на празненство на Боровец , където Корнелия Нинова празнуваше успеха си на избора на водач на Българска социалистическа партия ", разгласи по-рано Калоян Методиев в първото си изявление пред Би Ти Ви ой даде и уточнения по какъв начин е протекъл диалогът президента. " Имахме диалог на сутринта с президента, на който той ми сподели, че не може да продължаваме по този начин и аз след това подадох оставка. И с цел да няма съмнения в мен, разгласих известието си във Facebook. Явно съм засегнал егото на Радев ", изясни Методиев.

" Самата Нинова ме предложения на празненството, с нея се познавам от дълго време. Пълнолетен човек съм и нося отговорност за постъпките си, не съм умъртвил някого. Не съм казвал на Радев, че ще посетя празненството ", добави той.

" Днес чухме следващото президентско послание - такова би трябвало да се прави рядко и да има резултат ", разяснява още Методиев, като даде да се разбере, че е имал разлики с Радев и по медийните изяви и въобще политиката, която води президентът.

" Между Боровец и Правец предпочитам Боровец. Командният жанр ми е непознат ", сподели някогашният началник на президентския кабинет. Той разяснява и антиправителствените митинги. " Агресията постоянно капсулира, митингът би трябвало да е кохерентен. А той към този момент не е достоверен ", счита той.

" Нещата в политиката не са такива, каквито наподобяват, наподобяват айсберг, 90 % е под повърхността " , загатна обаче той за последващи свои разкрития.

БЕЗ РАЗПИЛЯВАНЕ
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР