Политическите затворници в Русия в момента са повече, отколкото в

...
Политическите затворници в Русия в момента са повече, отколкото в
Коментари Харесай

Дискусия в ЕП: В Русия има повече политически затворници, отколкото в СССР

Политическите пандизчии в Русия сега са повече, в сравнение с в Съюз на съветските социалистически републики. Този факт бе оповестен отучастници в полемиката за политическите заложници на Путин, която се организира в Европейския парламент, оповестяват от институцията.

Създадена е система на нов ГУЛАГ с унижения, нечовешка тирада и мъчения, съобщи уредникът на проявата - евродепутатът от " Обнови Европа " Пятрас Аущрявичюс. Съпругата на намиращия се в пандиза опозиционен политик Владимир Кара-Мурза съобщи, че най-малко 50 души са умряли при съмнителни условия в ареста предходната година.

" Общият брой на руснаците, които са изправени пред престъпни или административни обвинявания от 2018-та година, по тази причина, че са говорили свободно, по оповестени неотдавна данни от медиите, доближават потресаващите 160 хиляди души. Тоест, единствено при 4-ия президентски мандат на Владимир Путин, има повече политически процеси, в сравнение с при Брежнев и Хрушчов, взети дружно ", споделят участници във форума.

Лидерът на акцията на закона " Магнитски " Бил Браудър пък съобщи, че опозиционният политик Борис Немцов е погубен поради причастност към неговата идея.

" Когато законът " Магнитски " бе признат в Съединените щати, Владимир Путин беше гневен. И аз имам вяра, че убийството на Борис Немцов е директно разследване от присъединяване му в неговото приемане ".

Припомняме, че Бил Браудър оглавяваше капиталовия фонд " Hermitage Capital ", а юристът Сергей Магнитски защитаваше ползите му, откакто управляващите в Москва заведоха дело против фонда. Магнитски уличи висши съветски служители в данъчна машинация за 230 милиона $. Адвокатът бе задържан и умря в пандиза през 2009 година, като се твърди, че е бил изтезаван и му е била отказана здравна помощ. Браудър съобщи, че след неговата кончина е решил да приключи активността си като предприемач и да насочи силата си към тези, които го убиха.

Майката на наказаната на 7 години Александра Скочиленко Надежда поради антивоенни листовки сподели, че щерка й страда от недостатък на сърцето, който в пандиза се е задълбочил и към този момент съставлява заплаха за живота й.

" Може да й се наложи незабавна интервенция, само че в съветските колонии няма незабавна здравна помощ ".

Правозащитникът Денис Шедов даде песимистична прогноза за здравето на политическите пандизчии.

" Всеки политически пандизчия е пленник, който ще бъде в плен толкоз, колкото режимът в Кремъл желае. За страдание, не всички от тях ще оцелеят, до момента в който излежават присъдата си ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР