Политическите партии и коалиции в Кюстендил не постигнаха консенсус за

...
Политическите партии и коалиции в Кюстендил не постигнаха консенсус за
Коментари Харесай

В Кюстендил не се разбраха за състава на РИК

Политическите партии и обединения в Кюстендил не реализираха консенсус за състава на Районната изборна комисия за парламентарните и президентски избори, планувани за 14 ноември 2021 година на срещата при областня ууправител инж. Александър Пандурски. Разногласията и несъгласията са и за председателското, и за зам.-председателското, и за секретарско място в РИК. Документите с протокола от извършените съвещания ще бъдат изпратени в Централната изборна комисия, която ще вземе решение за състава на РИК – Кюстендил.

Стана някакво предписание такива срещи за уточняване състава на РИК в Кюстендил да завършват с противоречие сред политическиет партии и обединения, днешното разминаване в позициите обаче е някакъв казус.

" За страдание още веднъж нямаше единодушие, само че ЦИК е за това – да може да оцени позициите на всички и на база на това да назначи РИК. РИК е един екип, който би трябвало да работи дружно, в полза на всички политически партии и на всички жители на област Кюстендил, тъй че да създаде едни естествени избори със съдействието на Областна администрация и всички районни звена “, разяснява регионалният шеф инж. Пандурски. 

С решение на ЦИК за Кюстендилски МИР са избрани сбор 13 членове, включително ръководител, двама заместник-председатели, секретар и членове, като се съблюдава съотношението сред партиите и обединенията, както следва:

За партия „ ИТН “ – 3 членове; за коалиция ГЕРБ - Съюз на демократичните сили – 3 членове, за коалиция „ Българска социалистическа партия за България ” – 2 членове; за коалиция „ Демократична България – обединяване “ – 2 членове; за партия „ Движение за права и свободи ” – 2 членове; за коалиция „ Изправи се! Мутри вън! “ – 1 член. На вота на 11 юли председателското място беше за Изправи се. БГ Ние идваме! ", а на вотовете последните 5-6 години непроменяемо ръководителят беше от ГЕРБ.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР