Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Българското

...
Политическите ни опоненти никога няма да простят успехите на Българското
Коментари Харесай

Кралев: Не могат да ни простят успехите

Политическите ни съперници в никакъв случай няма да простят триумфите на Българското председателство в бранш “Младеж”. Това съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев в утринния блок на Българска национална телевизия по отношение на провеждането на Европейската младежка конференция в София.

„ България е първата страна, която слага младежките политики като главен приоритет на председателството си и в центъра на всички събития. Всички неща, които се случиха в последните няколко дни, са за да отклонят вниманието от триумфа, който имаше тази конференция и който е приет от всички институции – и от Европейска комисия, и от Организация на обединените нации, и от десетки юношески организации, които участваха.

Основната цел на конференцията беше младежите за първи път да изработят 11 юношески цели, на база, на които да се изготви новата Европейската тактика за младежта. За първи път младите са овластявани толкоз директно и непосредствено да имат опция сами да дават концепциите, да вземат участие във образуването на бъдещи европейски политики в техния бранш “, сподели Кралев.

Той добави, че на конференцията участвали 250 младежи освен от страните членки, само че и от Западните Балкани и Източното партньорство.

„ Това са 7 страни от Източна Европа, които не са членове на Европейски Съюз. Резултатите, които постигнахме, са фантастични. Да, един пропуск в общуването сред нашата дирекция и сред една от младежките организации, която е доста сериозна, с доста съществено посланичество, докара до пораждане до сходно напрежение. Веднага влязохме в контакт с господин Луис Алварадо, който е ръководител на Европейския юношески конгрес и преди два дни излязохме с общо мнение. Няма проблем. Ние сме изяснили нещата. Всичко е изчистено преди два дни. В сряда всичко беше завършило. Фокусирали сме се какви цели имаме да правим до края на председателството, по какъв начин България ще работи по-нататък с ЕВропейския юношески конгрес. Всичко е завършило “, добави Кралев.

Той акцентира, че е ясно, че политическите съперниците се пробват да политизират процеса и няма да простят триумфите в тази сфера. „ Ясно е, че се пробва да се профанизира тази среща, като се изведе до някакъв проблем в нощен клуб. Това не е съществено. Всички сътрудници, публицисти, хора, институции виждат, че изобщо не стои подобен проблем. В случая изкуствено се пробва да се сътвори проблем “, сподели Кралев.

„ Вчера имахме диалози с представители на Националния юношески конгрес в България. Изключително огромна, сериозна организация, в която членуват доста юношески обединения. Другата седмица имаме среща. Набелязали сме си кои цели ще свършим до края на годината, кои са целите за младежките политики в министерството. Винаги е работено добре с тези хора. Те самите през вчерашния ден дадоха изказване и споделиха, че през годините сме работили съвършено. Аз благодаря извънредно доста на сътрудниците от другите юношески организации, с които работихме и изключително на младежите на ГЕРБ, които ясно застанаха на тази позиция и споделиха:

Имаме резултати от тази конференция, дайте да не изместваме фокуса. Защото задачата за изместването на фокуса е с цел да отклониш вниманието на обществото от в действителност огромния резултат, който е реализиран. Това, което българите сами си вършим, никой не може да ни го направи “, заключи по тематиката Кралев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР