Политически спекуланти всяваха паника, предричайки хиляди мигранти от Австрия, но

...
Политически спекуланти всяваха паника, предричайки хиляди мигранти от Австрия, но
Коментари Харесай

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

Политически спекуланти всяваха суматоха, предричайки хиляди мигранти от Австрия, само че върнатите в България се оказаха единствено 69. Това разяснява евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, като се базира на данните на Министерство на вътрешните работи за интервала от 1 януари до 5 март 2024 година, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„ С новия пакт за миграцията и убежището ползата на страните на първа линия в Европейски Съюз, каквато е България, ще бъде предпазен “, увери Радев. Разяснявайки разпоредбите, които ще заменят Дъблинския правилник, той посочи, че са планувани механизми за по-стриктен граничен надзор и по-бързо връщане на мигрантите, за които няма учредения да получат право на леговище.

„ С страни като Пакистан, Индия, Тунис или Бангладеш, където не се води война, само че са източник на миграция, Европейски Съюз ще подписва съглашения, тъй че мигрантите, които идват оттова, да бъдат връщани при ускорени процедури. При неспазване на споразуменията ще отговорим със наказания, които могат да се показват в прекъсване на предоставяна помощ или смяна във визовата политика “, изясни Радев.

Той добави, че до връщането си в страните на генезис икономическите мигранти ще бъдат настанявани в центрове от затворен вид и няма да могат да се движат свободно из Европейски Съюз.
Евродепутатът обърна внимание и на механизма за солидарно разпределение на мигрантите при нов огромен напън.

„ В това отношение регламентът за деяние при рецесии е доста значим за страните, които първи поемат удара на мигрантската вълна, въпреки и да не среща схващане в страни като Полша и Унгария. Те разчитат, че са настрана от мигрантските потоци, само че когато съветската военна експанзия против Украйна насочи към Полша освен украинци, а и хора от Средна Азия да вземем за пример, видяха, че няма застраховани “, означи Емил Радев, дискутирайки тематиката при срещите си с членове на организациите на ГЕРБ във варненските региони „ Младост “ и „ Аспарухово “.

 

В отговор на въпросите за присъединението ни към Шенген и по суша евродепутатът предвижда, че Австрия няма да вдигне ветото си преди парламентарните избори, които ѝ предстоят през есента.

 

„ Бившият министър председател Николай Денков неодобрява личния си вътрешен министър, искайки оставката му две седмици преди Съвета на Европейски Съюз да се произнесе за приемането ни в Шенгенското пространство. Няма по какъв начин това също да не повлияе, макар големите старания, които положихме, с цел да спечелим мощната поддръжка на Комисията и Европейския парламент “, уточни Радев. Той напомни, че с гласуваната предходна седмица резолюция Екологичен потенциал за следващ път се застъпи за пълноправното ни участие.

 

„ Липсата на паспортни инспекции по вътрешните европейски граници е забележимата част на Шенген, само че това не изчерпва изгодите, които носи. Тази голяма осведомителна и визова система съдържа данни за търсени и изчезнали лица, за откраднати коли и оръжия, за изгубени документи и прочие, което ни разрешава по-ефективно да се борим с престъпността и тероризма “, посочи Радев.

 

На финалната права на мандат 2019–2024 той показа доклада за активността си и за идеите, които отстоява като евродепутат. По мотив идните евроизбори изрази убеденост, че макар упованията за напредък на крайнодесните обединения в някои страни членки, проевропейските партии още веднъж ще доминират в Екологичен потенциал, а ЕНП ще увеличи резултата си. „ При избори 2 в 1 у нас по всяка възможност националните тематики ще вземат превес и може да изтласкат въпросите за европейските политики в периферията на акцията, само че те са не по-малко значими за бъдещето ни “, съобщи евродепутатът, като акцентира, че към 80% от новото българско законодателство на процедура идва от Европейски Съюз.

 

„ Затова е значимо България да има мощен глас в Европейски Съюз и ползите ѝ да бъдат предпазени при изработването на общоевропейската правна рамка. Неслучайно постоянно съм търсил необятна поддръжка по тематиките, които са значими за страната ни, и се веселя, че с българските ми сътрудници от другите политически групи в Европарламента доказахме, че умеем да загърбваме разликите си, с цел да водим общи борби в отбрана на националните ни цели “, добави Радев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР