Политически реваншизъм довел до финансови загубиСтроителството на метрото до “Слатина

...
Политически реваншизъм довел до финансови загубиСтроителството на метрото до “Слатина
Коментари Харесай

ПП ощетили Столичната община с 1,2 млрд. лева

Политически реваншизъм довел до финансови загуби
Строителството на метрото до “Слатина ” и плановете за канализация бяха зачеркнати, уточни пред “Труд news ” ръководителят на общинския съвет Георги Георгиев

Нито лев от обещаните 70 млн. за детски градини

Политически реваншизъм е причина за съществени финансови загуби за София. Правителството на “Продължаваме смяната ” нанесе на столицата вреди за над 1,2 милиарда лева, съобщи ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

“Изключването на метрото до “Слатина ” от Плана за възобновяване и резистентност докара до неспособност за финансиране на половината от плана за 540 млн. лв. с европейски средства., бяха отстранени и 240 млн. лева за канализация за кварталите Панчарево, Кремиковци и Върбница. Отказана беше неотложната помощ за градския превоз за 143 млн. лева. Щета за софиянци има и във връзка с “Топлофикация ”, поради неналичието на съответни обезщетения за повишаването на природния газ от над 350 млн. лева ”, изясни Георгиев пред “Труд news ”.

Той добави още, че е било дадено да се обезпечат 70 млн. лв. за строителство на детски градини. “София не получи нито един лев от тях. Над 40 млн. лв. бяха планувани и по ограничения за запазване на околна среда към Министерство на околната среда и водите - за унищожаване на “кални точки ” в кварталите - нищо не беше изплатено ”, регистрира ръководителят на СОС.

“Категоричната ми позиция е, че политическият реваншизъм в никакъв случай не работи за положителното на жителите. И е извънредно време политиците да го осъзнаят ”, съобщи той. Коментарът му идва в края на календарната година и във връзка измененията, които предстоят в столицата през 2023-а, макар проблемите с финансирането.

Една от тях е цифровата гражданска война с отпадането на хартиения билет в градския превоз и въвеждането на електронни билети с прекачвания и нови абонаменти, макар препоръките за орязване на линии.

Метрото също ще продължи да се уголемява, без значение от неналичието на евросредства. Общината даде поръчката, че строителството до “Слатина ” ще стартира през март.

Трасето потегля от ул. “Шипка ” в районна на Военната академия. Първата станция ще е на бул. “Ситняково ”, втората ще е при улиците “Гео Милев и “Николай Коперник ”, третата - при “Слатинска ” и “Гео Милев ”, четвъртата - при булевардите “Шипченски проход ” и “Асен Йорданов ”, петата - сред зала “Арена Армеец ” и “София Тех Парк ”, а последната ще е в региона на Окръжна болница.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР