Политически реакции във връзка с поискания от прокуратурата имунитет на

...
Политически реакции във връзка с поискания от прокуратурата имунитет на
Коментари Харесай

Бурни политически реакции за имунитета на Борисов

Политически реакции по отношение на поискания от прокуратурата имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и втория мандат на ПП-ДБ заваляха тази заран.

След като нощес от ГЕРБ резервираха безмълвие, то преди часове Борисов разяснява тематиката . Той съобщи, че няма да си даде непринудено имунитета.

" Аз две години бях без имунитет. Категорично няма да си го дам непринудено в този момент, тъй като би трябвало да си кьорав, с цел да не видиш какво се случва сега ", съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание Борисов и посочи за какво: „ Бих почнал от през вчерашния ден - дали службите и министър Демерджиев през вчерашния ден схванаха за мъртвите души, или за приключването на секретна информация. Защо през вчерашния ден? За да няма държавно управление “.

Акад. Николай Денков от Политическа партия съобщи пред публицисти, че “прокуратурата не би трябвало да се употребява като бухалка. Това, което виждаме, е едно активизиране на прокуратурата - за няколко дни свърши повече работа, в сравнение с за последната една година ”.

Относно реализацията на втория мандат акад. Денков съобщи, че има топене на договарянията с ГЕРБ и през днешния ден се чака да се срещне с Мария Габриел.

“Трябва да продължим диалозите, първо ще се забележим с нея, с цел да уточним кои са значимите ограничения, с цел да продължим напред, а по-късно ще има и публична среща ”, разясни още Николай Денков.

Според водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова , Бойко Борисов би трябвало самичък да си даде самичък имунитета. Щом твърди, че е почтен, да го потвърди в един транспарантен правосъден развой.

" Тези, които го арестуваха нелегално, през днешния ден го избавят от законна процедура за търсене на отговорност. Тези, които до през вчерашния ден издигаха като знаме битката с корупцията, през днешния ден я прикриват с парламентарни хватки. Лицемерие, боязън и лакомия за власт. Коалиция на омертата ", декларира също Нинова.

И заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски сподели, че от „ Българска социалистическа партия за България “ ще поддържат искане за събаряне на имунитета на Борисов. Законната процедура за довеждане докрай на всяко едно наказателно произвеждане е точно през правосъдната зала, не през парламентарната, уточни той.

Попитан дали биха отишли още веднъж на договаряния с Политическа партия за сформиране на държавно управление, заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ сподели, че не са поканени на такива договаряния. Когато бъдем поканени, ще го обсъдим, добави той. „ Мандатът сега е в господин Денков. Както чувате, те си водят диалога на „ ледена ера “, „ стопляне на връзките “, дано да забележим през днешния ден сутринта какво е “, разяснява Свиленски.

„ Ситуацията е доста сериозна. Ще повторя - очевидци сме на цялостен разпад на страната “, съобщи пред публицисти ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Да има държавно управление е наложително, от кого, попита той и добави: " от рамбовци, които няколко души, от медиите разбрахме, че почерпени взимат решения за разпра с опозицията, които на свои партийни съвещания не се занимават с проблемите на хората и на страната и да търсят излаз от рецесиите, а се занимават по какъв начин да натикат и да заличат своите съперници, които не се интересуват от институциите на страната и държавните органи, а самите те вършат и кроят проекти по какъв начин да унищожават даже и службите за сигурност на страната, с цел да ги трансфорат в партийно политически инструмент. "

Ние приказваме още от началото на работата на този парламент, че няма по какъв начин да има устойчиво постоянно държавно управление, разяснява пред публицисти в Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Попитан дали имунитет на Борисов може да се окаже основен фактор за съставянето на кабинет, Костадинов сподели: Първо да забележим дали ще се осъществен думите от записа за това, че би трябвало да се направи нужното да се „ замота “ проблема с имунитета на Борисов. Лидерът на „ Възраждане “ напомни, че още през вчерашния ден са призовали Бойко Борисов да реши този проблем и да се откаже от имунитета си.

“Има държавни институции, които дават отговор и желаят имунитета на Борисов. Ако се стигне до пленарна зала, ще подкрепим това искане ”. Това съобщи Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

“Ще гласуваме срещу кабинет с втория мандат, само че ще гласуваме “за ” свалянето на имунитета на Борисов ”, посочи още Станислав Балабанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР