Политическата ситуация е много динамична и много зависи при кого

...
Политическата ситуация е много динамична и много зависи при кого
Коментари Харесай

Нинова: Странно е съгласието на ПП да се срещне с ГЕРБ


" Политическата обстановка е доста динамична и доста зависи при кого ще отиде третият мандат. Трябва да се търси устойчиво болшинство, с цел да има предвидимост и за стопанската система, и за хората, и за интернационалните ни сътрудници. Ако третият мандат пристигна при ще създадем опит да има болшинство и непоклатимост в страната ".

Това заяви лидерът на и удостовери позицията на партията, че няма да поддържа държавно управление, формирано с мандат на, на или на " ".

Според Нинова е " необичайно " единодушието на " " да се срещне с ГЕРБ: " Очевидно в Политическа партия текат някакви процеси. Очевидно има и динамичност в връзките им с. Тази среща или е първа крачка към сформиране на държавно управление на Политическа партия и, или е ПР акция, с която по-късно и двете страни да се оправдаят, че отиваме на избори. Да кажат, че са желали, само че другите са отговорни ".

Тя уточни, че в Народното събрание има плаващи болшинства и се гласоподава тематично: " За страната обаче е значимо, че плаващите болшинства са нещо несигурно ".

Нинова изрази несъгласие с решението на служебното държавно управление да не внесе план за Бюджет 2023, тъй като това ще замрази приходите на хората:

" По закона за удължение на бюджета могат да са вършат промени и допълнения. Законът (за удължителен бюджет - б.р. ), който внесе служебният кабинет, няма да бъде гласуван в този му тип, а ще бъде допълнен. Поканихме другите партии, с цел да се разберем авансово какво ще внесем. Започваме да работим по този въпрос, който е най-важният. Между първо и второ четене ще подсигуряваме едно болшинство, което ще внесе ремонти и те ще бъдат признати, доста е значимо да бъдат насочени към обществената сфера ". 

По думите на Корнелия Нинова със обстановката, в която се намираме, страната се движи към президентска република: " Президентът ръководи към този момент задоволително дълго през служебни кабинети, без парламент, без надзор от законодателна власт и би трябвало партиите да реагираме на това. сме безапелационни, че парламентарното ръководство е най-хубавото и би трябвало да се резервира. Това беше и повода да подкрепим избирането на ръководител на Народното събрание. Избирането на Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко беше компромис. Другото означаваше блокаж на парламентаризма и наливане на масло в огъня на тези, които желаят президентско ръководство ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР