Политическата криза има огромно и негативно влияние върху публичните финанси

...
Политическата криза има огромно и негативно влияние върху публичните финанси
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Задава се рецесия или около нулев растеж в Европейския съюз

Политическата рецесия има голямо и отрицателно въздействие върху обществените финанси на страната. Партиите са в подготвеност на избори и по тази причина са по-щедри, в сравнение с са опциите на страната. Ние сме в по-голям недостиг, в сравнение с стопанската система ни допуска. Това сподели за БНР Симеон Дянков, някогашен министър на финансите.

" Без постоянно държавно управление няма постоянен бюджет. За да влезем в Еврозоната, едно от гласуванията на останалите членки от зоната е дали в последния постоянен бюджет изпълняваме Маастрихтските критерии. В предходните два бюджета не ги изпълняваме, а в този момент нямаме постоянен бюджет. Следователно нито инфлацията, нито дефицитът, нито главният лихвен % по 10-годишните ДЦК - три от четирите коефициента, не са изпълнени. Ако не успеем да влезем през 2024 година, автоматизираното удължение на периода ще е с две години “, сподели още Дянков.

Дянков добави, че сме надалеч от преодоляване на инфлацията, а през този месец и през идващия ще следим увеличение на % й, защото от началото на годината в доста европейски страни автоматизирано влизат по-големи пенсии, по-големи обществени заплащания, нови цени.

" Задава се криза или към нулев напредък в Европейския съюз. Ще има закъснение и на българската стопанска система “, съобщи Дянков.

Симеон Дянков не чака да бъде формирано държавно управление с втория мандат поради ярките разграничителни линии сред " Продължаваме промяната " и някои от партиите в Народното събрание. Според него възможностите за постоянен кабинет са при третия мандат. Най-голям интерес това да стане имат " Български напредък " и " Демократична България ", даже и Българска социалистическа партия. Прогнозата му за небосвод на вероятно ново държавно управление е - до или малко след локалните избори през есента.

" Трябва ни постоянно държавно управление, което да вкарва закони в Народното събрание и което да ни показва в Брюксел, което сега служебният кабинет не може да прави ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР