Политическата формация начело с Кирил Петков и Асен Василев Продължаваме

...
Политическата формация начело с Кирил Петков и Асен Василев Продължаваме
Коментари Харесай

ЦИК: ПП води убедително след обработени 21,21% от протоколите

Политическата групировка отпред с Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме Промяната ", води на предварителните парламентарни избори. Това показват данните на ЦИК, оповестени в 05,15 ч. днес въз основа на обработката на 21,21% от протоколите.

Според данните, оповестени на формалния уеб страница на ЦИК, 25,85% от гласоподавателите са дали своят вот за " Политическа партия ”. ГЕРБ остава на второ място с 20,38%, а Движение за права и свободи са получава досега 15,66%. Партията " ИТН " е с 10,54% от гласовете. Българската социалистическа партия е на пета позиция с 9,07% от гласовете. Още две партии влизат в Народното събрание - " Демократична България " с 5,94% и Партия " Възраждане ", получила 5,42%.

Останалите политически формации понастоящем не минават четирипроцентния предел. Преброяването на гласовете продължава.

В изборите за президент досегашният държавен глава Румен Радев, който се кандидатира за втори мандат, води с 48,55%, подкрепената от ГЕРБ самостоятелна кандидат-президентска двойка Анастас Герджиков и Невяна Матеева е на второ място с 21,02%, което сочи към балотаж идната неделя. Трети е претендентът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, за който съгласно данните към 5 часа са дали своят вот 14,71%.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР