Политическата бухалка отново свисти из медийното пространство. Информация от последния

...
Политическата бухалка отново свисти из медийното пространство. Информация от последния
Коментари Харесай

Директивата: От „Евроком“ – „Булгарком“

Политическата бухалка още веднъж свисти из медийното пространство. Информация от последния час гласи, че прокуратурата е запретнала ръкави по обезвредяването на една от дребното свободни и неуместни медии – телевизия „ Евроком “.

Защо? За „ нелегално финансиране “.

Кой го откри – неподкупният Бареков.

Към кого е адресиран сигналът? Към рицаря на справедливостта Гешев.

Едва ли има добряк, който не е наясно какви поръчки извършва Бареков. Активният герой против цензурата банкрутира една мега телевизия, финансирана със средства от КТБ, които тихо потънаха в пространство, добре познато на „ новия политик “. Само че в това пространство прокуратурата работи доста деликатно и прекомерно изборно. Все отново става дума за над 4 милиарда, а в такива случаи нормално вратата мощно скърца.

Срещу „ Евроком “ обаче се работи стремително.

И има възможност различната медия да бъде унищожена скорострелно. Подобно на непослушната BIT, която за многообразие бе изплатена, преди да бъде ликвидирана.

Малка, само че небезинтересна детайлност: неосъщественият министър председател от Пловдив е изпратил донесението си до Специализираната прокуратура, където нормално се проверяват министри, депутати и магистрати. А задачата е почистване на сметки с публицисти.

За ценителите на колегиалната нравственос ще прибавим, че вносителят на сигнала против „ Евроком “ е досегашен водещ в същата телевизия. Споре думи на самия Бареков, преди финансирането на „ Евроком “ да стане нелегално, той също взел участие в него с по 15 хиляди лв. месечно за излъчването на „ Бареков и Байрактаров без цензура “, след което предаването било спряно от притежателите, макар заплащането.

В задачка за начално учебно заведение би могло да се запита: а по какъв начин Бареков поддържа първокласния си живот по този начин, че да му остават по 15 хиляди месечно и за патриотична идея като цитираното предаване. Интересува ли се прокуратурата и от това?

В последна сметка допустимо е „ Евроком “ и да не бъде унищожен, а единствено преименуван. На „ Булгарком “, примерно. С нова линия, успоредна на вярната.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР