Политическа партия Волт настоява изпълнителната власт да обясни на обществото

...
Политическа партия Волт настоява изпълнителната власт да обясни на обществото
Коментари Харесай

Партия Волт: Застраховката Гражданска отговорност трябва да е с поне 100 лева по-евтина

Политическа партия Волт упорства изпълнителната власт да изясни на обществото за какво сумата за „ Гражданска отговорност “ не понижава, откакто компенсациите за необятния кръг от близки на потърпевши при пътни произшествия бяха закрепени до 5000 лева посредством закон. Този заяви пред БНР лидерът на Волт Настимир Ананиев.

По думите му измененията, които бяха гласувани в Народното събрание, би трябвало да понижат цената на застаховката с най-малко 100 лева

Това обаче по този начин и не се случи, което постанова намесата на Комисията за финансов контрол, безапелационен е лидерът на Волт.

Настимир Ананиев, който беше ръководител на транспортната комисия в 43-то Народно заседание, упорства държавното управление да подсигурява бистрота в изразходването на парите, които се събират от „ Гражданска отговорност “.

Той добави, че задачата на всеки бизнес е да бъде печеливш, само че в сходен общественозначим бранш, който визира милиони българи, отговорността на контролните органи да подсигуряват бистрота е още по-голяма.

От Волт упорстват и Прокуратурата да се самосезира за несполучливия старт на електронните винетки:

“Някой би трябвало да поеме отговорност. Не става въпрос единствено за оставката ”, сподели Ананиев.

От партията са безапелационни, че отговорните в сходни случаи би трябвало да носят наказателна и материална отговорност, тъй като нанасят големи вреди на държавния бюджет.

Въвеждането на новата система е трябвало да бъде тествано редом с работеща хартиена винетка, с цел да се подсигурява безпроблемното й въвеждане от 1 януари 2019 година, коментира Ананиев.

От Волт упорстват от Агенция “Пътна инфрструктура ” да кажат дали имат база данни за хартиените винетки, които са закупени през 2018 година - и в случай че да, за какво се наложи хората сами да преобразуват тези винетки, а не беше направено автоматизирано от АПИ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР