Политическа партия Възраждане‘‘ подготвя масов протест срещу участието на турския

...
Политическа партия Възраждане‘‘ подготвя масов протест срещу участието на турския
Коментари Харесай

Посрещат Ердоган във Варна с протест

Политическа партия " Възраждане‘‘ приготвя всеобщ митинг против присъединяване на турския президент Реджеп Ердоган  в срещата на високо равнище с европейските водачи във Варна в резиденция " Евксиновград " ‘ на 26 март.

Председателят на " Възраждане‘‘ Костадин Костадинов разгласи  на конференция, че " Ердоган няма място на територията на България, още по-малко на 26 март, когато страната ни отбелязва Деня на Тракия и когато си спомняме за геноцида на Османската империя, при които са изклани 30 хиляди българи и изгонени към 150 хиляди бежанци от Тракия. "

Костадинов показа също, че непрекъснатите военни провокации от страна на Турция по отношение на европейските държави-членки Кипър и Гърция, не приказва добре за  Ердоган.

‘‘Ако ние го посрещнем като прислужници, като парадайса, както чакаме от ръководещите, явно е, че не би трябвало повече да се почитаме като народ‘‘, счита Костадинов.

Според него, в случай че Ердоган си желае парите за бежанците, които Меркел  му е дала обещание, той да не не помни, че би трябвало да плати  10 милиарда $ обезщетение за изгонените българи от Тракия.

Протестът ще се провежда в 12ч. на 26 март на площада пред Съдебната палата и известието за него ще бъде изпратено до международните медии.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР