Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) остро протестира срещу бавния

...
Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) остро протестира срещу бавния
Коментари Харесай

Все така мудно се издават документи за български произход

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) остро стачкува против бавния и неефикасен метод за издаване на удостоверения за български генезис на нашите сънародници в чужбина. В приемната на партията дошли десетки сигнали за мудно и официално отношение към претендентите, искащи българско поданство.

Структурата, на която е поверена тази стратегическа задача – Държавната организация за българите в чужбина, в състав от двадесетина държавни чиновници, в това число скъпоплатени ръководител, заместник-председател, основен секретар, юрист - явно не се оправя с поверената й от обществото задача. Данъкоплатците биват заблуждавани, че тази организация прави работа и има отношение към българите в чужбина.

След арестите в ДАБЧ в края на октомври 2018 година, нещата освен, че не се усъвършенстват, само че проблемите се задълбочават и все по-трудно се обработват документи. Всеки ден пред постройката на организацията се следят опашки от чакащи хора, чиито документи се обработват мудно, несъответстващо и непрофесионално. Битката с корупцията явно не дала като резултат гъвкава и добре работеща администрация, се споделя в позицията на партия МИР.

"Българските исторически общности и българите в чужбина не би трябвало да са "обект на ухажване " от страна на политиците единствено по избори, те би трябвало да бъдат приоритет за ръководещите. Все по-наложително е държавното управление да поеме отговорност за неглижирането на казуса с ДАБЧ и да даде отговори за корупционния модел при издаването на документи за българско поданство ", уточни ръководителят на партията Симеон Славчев. Според него, в случай че мълчанието се приема за знак на единодушие, то тогава държавното управление косвено застава зад основаната процедура, който желае българско поданство - първо да заплати!

Сред предпочитаните цели на Политическа партия МИР е приобщаване и включване на българските жители – краткотрайно или непрекъснато пребиваващи зад граница - към държавния и обществено-политическия живот в България. "За всички нас е значимо провеждането на поредна просветителна политика на българската страна за всички равнища на образованието на българските жители и българите от историческите български общности в чужбина. Нужно е да се развие механизма за подкрепяне на нашите религиозни храмове и национални общности в чужбина ", се споделя още в позицията на партията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР