Политическа група 5 внесе в Столичния общински съвет проект на

...
Политическа група 5 внесе в Столичния общински съвет проект на
Коментари Харесай

ПГ5 предлага междублоковите пространства да се дадат на собствениците на жилища

" Политическа група 5 " внесе в Столичния общински съвет план на разпоредба за даване на междублоковите пространства безплатно на притежателите на жилища. Това стана ясно от тяхно писмо до медиите.

Те оферират опция за придобиване на прилежащите територии към здания в режим на етажна благосъстоятелност в кварталите с сложно застрояване, които в този момент са частна общинска благосъстоятелност.

Според тях това ще усъвършенства градската среда в столичните квартали , защото всяка етажна благосъстоятелност, на която ѝ бъде предоставена прилежащата земя към постройката, ще има задължението да поддържа и облагороди това пространство.

Според тях Столична община не отделя задоволително средства за съответната поддръжка на междублоковите пространства. Затова те са на мнение, че с смяната на собствеността се разчита етажната благосъстоятелност като добър собственик да поддържа тези терени и да ги озеленява.

По думите те им в огромна част от случаите прилежащите терени са превърнати в противозаконни паркинги или са покрити с шубраци и отпадъци.

В междублоковите пространства няма да се разрешава развъждането на животни, потреблението им за паркинг , индустриални, търговски или други икономически действия.

Там няма да има опция за слагане на огради, складирането на движимости или боклуци , използването им от трети лица или ограничение на опцията за прилагане на всички съседи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР