Политехника спечели първото издание на турнира за Купата на Дупница,

...
Политехника спечели първото издание на турнира за Купата на Дупница,
Коментари Харесай

Баскетболистите на Политехника спечелиха първото издание на турнира за Купата на Дупница

Политехника завоюва първото издание на шампионата за Купата на Дупница, на който бе хазаин. Надпреварата бе проведена от клуба и Българска баскетболна лига в партньорство с Община Дупница, като се организира този уикенд в спортната зала в града. В нея участваха още ЦСКА -2, Видабаскет и Ботев 2012 Враца, а за MVP бе определен Димитър Генов от състава на Политехника.

На полуфиналите Политехника реализира безапелационна победа против Видабаскет с 90:54 след доста солидна игра в подкошието. Домакините водеха от самото начало, като в края преднината им доближи и 49 точки.

Най-резултатен за триумфа бе Мартин Петров с 20 точки, а Асен Попов се регистрира с 18 и 9 битки. За отбора от Видин по 12 точки осъществиха Теодор Киров и Цветомир Стрезов.

За финала се класира и съставът на Ботев 2012 Враца, който в другия мач надделя ЦСКА -2 с 80:76. Новакът в ББЛ А група, в чийто състав личаха имената на някои много опитни играчи, натрупа двуцифрена преднина още в началните минути против участващия главно с юноши в конкуренцията отбор на противника и не я изпусна до края.

Калоян Пенев се регистрира с 26 точки и 10 битки за триумфа плюс 7 неточности, до момента в който 18 точки и 8 битки има Ценко Наков. В групата „ алените “ бе и треньорът в школата на клуба Ахилеас Зикас, който вкара 20 точки, а 18 има Мартин Александров.

Загубилите се изправиха един против различен в дуела за третото място, в който Видабаскет направи късен поврат против ЦСКА -2, откакто изоставаше с двуцифрена разлика, печелейки със 73:67.

Калоян Петров записа 16 точки за триумфа, с 12 е Филип Емилов, а Теодор Киров има 10 и 7 битки. Ахилеас Зикас още веднъж бе най-резултатен за тима си и в този мач с 15 точки, 12 има Марк Воденичарски.

Политехника записа изразителна победа и във финалния си мач, този път против Ботев 2012 Враца със 104:75. Първите 15 минути на срещата бяха доста оспорвани с няколко смени на водачеството. Последва обаче мощна серия на състава от Дупница, който на почивката се откъсна с 49:33 и до края завоюва още по-убедително.

Даниел Запрянов бе най-резултатен за спечелилите със 17 точки, 16 има Мартин Петров. За противника Калоян Пенев се регистрира с 23 точки, 19 добави Джими Хънт.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР