Полезни приложения на захарта извън кухнята Срещу мравкиСамо няколко супени

...
Полезни приложения на захарта извън кухнята Срещу мравкиСамо няколко супени
Коментари Харесай

Полезни приложения на захарта в градината – лесни трикове

Полезни приложения на захарта отвън кухнята

Срещу мравки
Само няколко супени лъжици захар, мед и вода. Загрейте тази примес, до момента в който захарта се разтвори. След това потопете ленти от хартия за печене в нея, сложете ги там, където са се появили мравки. Можете да изсипете сместа в съдове и да ги поставите на същите места.

Инструкции по какъв начин да се отървете от мравките за 1 нощ
Ако смесите захарта с боракс, ще получите по-силно оръжие против мравки. Мравките ще занесат това средство в мравуняка и ще съумеете изцяло да се отървете от тях.

Необходими съставки:
1 чаша топла вода
½ чаша захар
2 супени лъжици боракс

Приложение:
Смесете всички съставки и по-късно накиснете памучните тампони в сместа. Сложете тампоните наоколо до пътеките на мравките или местата, където сте ги виждали вкъщи. На сутринта ще видите мъртвите мравки към клопката. Този капан работи в действителност ужасно!

Чудо за орхидеята
за увяхнали растения, за растения, които сте развалили по нехайство, за растения, които не са цъфтяли дълго време, за по-стари растения, които нямат сила.

Приготвяне
Разтворете 1 чаена лъжичка захар в литър вода и потопете орхидеята в тази вана и оставете да кисне към 8-9 часа. След това я накиснете в престояла вода за още един час. Това е всичко. На идващия ден тя ще наподобява доста по-добре и последователно ще се възвърне изцяло.

Помага при паразити и за в допълнение поддържане
Вашите цветя увяхват и не знаете какво да вършиме? Добавете захар в почвата, с цел да подкрепите интензивността на потребните бактерии и микроорганизми. Те ще се погрижат за оптимално враждебната среда за други паразити. Препоръчително е да добавяте захар дружно с оцет един път във водата при обикновено поливане. Приблизително две супени лъжици захар и две супени лъжици оцет на половин литър вода ще ви обезпечат в допълнение поддържане за цветята. Същата примес ще ви помогне да запазите свежестта на цветята във вазата за по-дълго.

За укрепване на рани
Ако сте се наранили и се е появила дребна рана, задоволително е да я изплакнете, да поръсите малко захар върху нея и да я покриете с лепенка. Захарта форсира заздравяването и облекчава болката. Освен това е избавител за “гладни ” хора, които са нетърпеливи и пробват горещата храна. Първа помощ при изгорен език може да бъде единствено една чаена лъжичка захар, която оставяме да се разтвори в устата ни.

При петна от трева
Захарта се оправя добре с петната. Например, отстранява петната от тревата. Смесете половин чаша захар с задоволително вода, с цел да се образува гъста каша. След това нанесете гъстата каша непосредствено върху петното. Оставете за един до два часа, след което изперете облеклата, както нормално.

Пилинг
Работили ли сте в градината и би трябвало да измиете добре ръцете си? Но нямате четка на разположение. Необходимо ви е малко количество захар.

Срещу мухи
Направете си естествена мухоловка. Смесете две елементи захар с една част вода. Сварете сиропа, оставете го да се охлади и най-после го изсипете в керамична купа и го поставете да вземем за пример на перваза на прозореца. Ще се изумите от неговото деяние.

Срещу хлебарки
Пригответе вкусна вечеря за хлебарките, или по-скоро последната им вечеря. Смесете захар и бакпулвер в равни количества и поръсете местата, където най-често се появяват нежеланите гости. Сменяйте постоянно тази примес.

Обезмаслител
Измийте ръцете си със захарна вода и неприятната лой ще се отмие по-лесно. След това не забравяйте да изплакнете щедро с чиста вода.

Абсорбира миризми
Захарта отстрани миризмите идеално в контейнери, в които да вземем за пример, съхранявате храна. Всичко, което би трябвало да извършите, е да изсипете захар в тях и да оставите да подейства.

Вижте още: Истинска история – измяната на един непризнателен брачен партньор

Споделете тези потребни приложения на захарта отвън кухнята, може да улесните и живота на вашите другари.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР