Полезни клавишни комбинации Най-вероятно използвате тези клавиши изключително рядко. Между

...
Полезни клавишни комбинации Най-вероятно използвате тези клавиши изключително рядко. Между
Коментари Харесай

Полезни клавишни комбинации, които ще улеснят работата ви

Полезни клавишни комбинации

Най-вероятно употребявате тези клавиши извънредно рядко.

Между другото, най-горният ред от клавиатурата извършва значими функционалности! Вярно е, че при разнообразни модели, тези клавиши могат да извършват разнообразни функционалности, според от фабричните настройки.

Ако се съмнявате, най-добре е да ревизирате настройките. По предписание в множеството случаи тези клавиши извършват едни и същи функционалности.

Запознайте се със следните потребни клавишни комбинации:

F1:

Отваря прозорец за помощ, в случай че натиснете и клавиша Windows.Използва се в Excel или Word, с цел да скриете или покажете лентата, в случай че натиснете и клавиша Ctrl.

F2:

Само този клавиш ще ви помогне бързо да преименувате файл или директория в Windows.Комбинацията от клавиши Alt + Ctrl + F2 ще ви разреши да отидете в документите в Office.

F3:

Отива на опцията търсене в Windows.Комбинацията от Shift + F3 при работа в Word ще ви помогне да измененията дребни и огромни букви.

F4:

Комбинацията от клавиши Alt + F4 се употребява за затваряне на прозорци.Помага бързо да отидете на адресната лента.

F5:

Започва слайдшоу в PowerPoint.Отваря функционалността за търсене и подмяна в Microsoft Office.Помага за презареждане на страницата в браузъра.

F6:

Преминава на друга страница при разграничен екран в Word.Клавишната композиция Ctrl + F6 ви разрешава да преминете към различен документ в Word.

F7:

Комбинацията от клавиши Shift + F7 ви води до тезаурус в Word.Комбинацията от клавиши Alt + F7 ви разрешава да ревизирате правописа в Word.

F8:

Този клавиш отваря режима за разширените настройки.Прехвърляне в безвреден режим в Windows.

F9:

Клавишната композиция Ctrl + F9 прибавя празно поле в програмата Word.F9 презарежда полета в Word.

F10:

Отива на лентата с меню.Комбинацията клавиши Shift + F10 извършва същите функционалности като десния бутон на мишката.Клавишната композиция Ctrl + F10 в Word отваря огромен прозорец.

F11:

Позволява ви да измененията режима на екрана в браузъра.Клавишната композиция Shift + F11 отваря нов лист в Excel.

F12:

Отива на “запиши ” в Word.Клавишната композиция Ctrl + F12 отваря нов документ в Word.Клавишната композиция Shift + F12 резервира информация в програмата Word.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР