Покупките онлайн продължават да растат и на годишна база увеличението

...
Покупките онлайн продължават да растат и на годишна база увеличението
Коментари Харесай

Рекорден ръст на онлайн продажбите


Покупките онлайн не престават да порастват и на годишна база нарастването към този момент е над 50 %, сочат данните на Националния статистически институт. Търговията на дребна пораства доста леко през септември по отношение на август, само че на годишна база се свива със 6,7 %. Все повече магазини, даже и за хранителни артикули, към този момент оферират услуга за поръчка по интернет и доставка до у дома.

Спад на оборотите се следи в няколко бранша – текстил, облекло, обувки, кюмпътюрна техника, търговия с автомобилни горива и смазочни материали.

Ръст е регистриран при: търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 53.9%, търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнородни артикули - с 6.3%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други артикули за бита - с 4.2%.

На месечна база търговията с нехранителни артикули пораства с 4%, тази с храни, питиета и тютюневи произведения и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - по 2.9%.

В търговията на дребно с нехранителни артикули по-съществено нарастване се следи при: търговията на дребно в неспециализирани магазини с разнородни артикули - с 14.6%, търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 6.7%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 6.6%.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР