Покупката на имот като средство за запазване на богатството набира

...
Покупката на имот като средство за запазване на богатството набира
Коментари Харесай

Изгодна инвестиция

Покупката на парцел като средство за опазване на благосъстоянието набира все по-голяма известност измежду германците, сочи анкета извършена от Института за маркетингови проучвания YouGov. Близо 57% от респондентите преглеждат парцелите в Германия като рационално влагане за развиване на частния капитал. При аналогично допитване през юни 2020 година този % е бил 56%, а през февруари същата година при първото затваряне поради пандемията - 51%.

Както и при предходни допитвания по-малко привлекателни са акциите. В тях парите си биха вложили 41%. Злато и застрахователни полици биха избрали надлежно 38% и 16% от респондентите.

За 51% от интервюираните недвижимите парцели това на първо място е сигурност. Едва 22% считат положителната облага от вложението си за преимущество при взимане на решение къде да влагат парите си.

Едва 42% от респондентите, чийто чист месечен приход на домакинство е сред 1000 EUR и 1500 EUR са на мнение, че парцелите са преференциално средство за инвестиция. Сред тези, които печелят сред 3000 EUR и 3500 EUR месечно, този индикатор доближава 66%, а тези с приходи над 10 000 EUR - 83%.

Косвени вложения в недвижими парцели вършат 49% от интервюираните. те са под формата на открити фондове, покупката на акции от компании или дялове в капиталови фондове. За тях това е по-сигурната опция, която им разрешава да живеят без задължения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР