Покрай убийството на Мартин Нотариуса, във фокуса на вниманието влизат

...
Покрай убийството на Мартин Нотариуса, във фокуса на вниманието влизат
Коментари Харесай

Зловещо! Клиентите на Мартин Нотариуса – Ветко, Маринела и Петя Славова – жертви на брутално изнудване

Покрай убийството на Мартин Нотариуса, във фокуса на вниманието влизат вип клиентите на показно разстреляният лобист, и по особено банкерката Петя Славова, дружно с хотелиерското семейство Ветко и Маринела Арабаджиеви. Последните се прочуха, че са употребили услугите му, а той първо издействал освобождението на сина им Вълчо от следствения арест, а в следствие подготвил и връщането на екстравагантните олигарси от Испания у нас.

 

Припомняме, че на 1 септември 2018 година хотел “Маринела ” почерня от качулки, а Арабаджиеви бяха упрекнати в крупни данъчни закононарушения. Източници от службите подшушнаха, че Божанов им е дал сигнал да избягат от България, само че не ги е предизвестил да вземат със себе си и Вълчо, ето за какво още неукрепналият и капризен юноша трябваше да изкупува родителските грехове зад решетките. Следващия фал на Марто бил, че не съумял да им уреди бързо излизане от родния арест. Той ги убедил да се предадат с уверението, че ще лежат най-много 72 часа, само че вместо това престоят им на топло се проточи месеци наред, което разсипа здравето на Маринела и тя към момента се възвръща от ужаса. Още по-тежко изтърпя ареста си Ветко, който бил на крачка от лудостта, в случай че имаме вяра на съкилийниците му.

 

Вместо да се забърза с стартирането им под домакински арест, Нотариуса ги изнудвал за още по-големи суми, а известните богаташи били принудени да му се регистрират в кеш всеки месец, макар че сметките им бяха запорирани.

 

За похлупак Божанов упорствал Арабаджиеви да му водят нови тлъсти клиенти като най-вече го блазнел свата на олигарсите Миню Стайков, както и Веселин Денков, чиято половинка Ивайла бе в тясното обграждане на Маринела по това време. За негово злощастие Денков и Стайков излезли костеливи орехи и безусловно го пратили на майната му, отказвайки да станат жертви на рекета. Нещо повече - Ивайла Бакалова единствена се осмели да покаже лицето му пред обществото, представяйки сензационни и скандални записи по какъв начин той изнудва мъжа й със стотици хиляди евро.

 

Най-големият провал на Нотариуса с Арабаджиеви бе фактът, че те излязоха на независимост не с помощта на него, а поради променената политическа настройка през 2021 година, когато Политическа партия и Демократична България пристигнаха на власт.

 

Още по-мътни и кървави били връзките на Нотариуса с банкерката Петя Славова, споделиха осведомени с връзките им. Известната с лесбийските си пристрастености бизнес дама се прочу с източването на тлъсти суми от сметките на вип клиентите на “Инвестбанк ”, измежду които бе и разстреляният варненски предприемач Боби Манджуков. Славова разчитала Мартин Божанов да замете следите на закононарушенията, само че вместо това била принуждавана от него да му трансферира скъпи и лъскави парцели от портфолиото си, с вярата, че няма да я застигне ориста на Маринела Арабаджиева в пандиза. Според близки до банкерката, тя му се отчитала безусловно месеци преди разстрела, тъй като тайните, които той знаел били прекомерно тежки и рискови.

Припомняме, че адв.  Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов са сътрудници в консултанските сдружения „ Бърд Консултинг “, „ Холк Консултинг “ и „ ИБ-Консултинг 1 ”. Именно тези сдружения с шеф Мартин Божанов са и главните консултанти на „ Инвестбанк ” и персонално на собственичката Петя Славова. Нещо повече – тези компании са най-доверените съветници на Славова, представлявайки банката по най-важните каузи.

 

В светлината на сходни разкрития, органите на реда все по-активно пробват да съберат данни и за останалите му жертви, попаднали в клопката на Мартин Божанов-Нотариуса, с цел да подредят пъзела от рекет и измами по високите етажи на хайлайфа и ъндърграунда.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Мартин Божанов – Нотариуса петя славова Ветко и Маринела Арабаджиеви изнудване рекет
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР