показва, че президентът Румен Радев започва мандата си с традиционно

...
показва, че президентът Румен Радев започва мандата си с традиционно
Коментари Харесай

„Галъп“: Радев започва втория мандат с 58,5% доверие, правителството акумулира надежда

демонстрира, че президентът Румен Радев стартира мандата си с обичайно високо доверие от 58,5% и остава най-харесваната фигура в политическия живот у нас.



Доверието в държавното управление се покачва до съвсем 45%, като за пръв път от началото на първия мандат „ Борисов “ през 2009 година процентът на интервюираните, които имат доверие в кабинета, е по-голям от каузи на тези, които нямат. Това демонстрира акумулиране на вяра за завършек на политическата рецесия, разясняват от „ Галъп интернешънъл болкан “.



Високи обаче са икономическите страхове - 86% чакат растеж на цените, откакто години наред този индикатор се движеше под 70%.



Позицията на обществото ни във връзка с Северна Македония се втвърдява и през януари 15,3% не желаят Северна Македония да почне договаряния при никакви условия, 60,8% – единствено в случай че извърши контракта си с България, а 7,6% не слагат условия. В края на 2020 година, доста по-сериозен беше делът на колебаещите се – който в този момент се прелива към сдържаната във връзка с Скопие, а не към въодушевената, алтернатива. 



Данните са от представително изследване на социологическата организация, извършено измежду 805 пълнолетни българи сред 6-и и 14 януари.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР