Показателят за основната инфлация в Япония се е повишил през

...
Показателят за основната инфлация в Япония се е повишил през
Коментари Харесай

Инфлацията в Япония се ускорява

Показателят за главната инфлация в Япония се е повишил през октомври, сочат данните на подразделението за изследвания и статистика на централната банка на страната, оповестени през днешния ден и представени от ДПА.

Основният показател на потребителските цени, получен след изглаждане на краткотрайните разстройства от настоящите ценови трендове, е повишен с 2,7 на 100 на годишна основа през октомври след покачването от 2 на 100 преди месец. Икономистите чакаха ниво на инфлация от 2,2 на 100. 

Това е най-бързият ритъм на повишение на главната инфлация, откогато тя стартира да нараства през юни предходната година. 

Вместо да се концентрира върху един индикатор, Японската централна банка се концентрира върху идентифицирането с по-голяма акуратност на трендове при придвижването на цените, проследявайки разнообразни индикатори за главната инфлация.

Потребителските цени в Япония са се повишили до 40-годишен най-много през октомври, защото по-слабата йена е нараснала цените на вносните артикули, съгласно оповестените предходната седмица публични данни на държавното управление. 

Основната инфлация, която изключва пресните храни, се е нараснала до 3,6 на 100 по отношение на 3 на 100 преди месец, сочат данните. Това е най-високото й ниво от началото на 1982 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР