Поканят ли те на кафе, задължително трябва да добавят и

...
Поканят ли те на кафе, задължително трябва да добавят и
Коментари Харесай

Кекс с канела, какао и пудра захар

Поканят ли те на кафе, наложително би трябвало да прибавят и кекс - остаряла кулинарна сентенция

Необходими Продукти

● яйца - 3 бр.
● захар - 1 ч.ч
● брашно - 2 ч.ч
● олио - ½ ч.ч
● ванилия - 1 бр. пакетче
● канела - 1 ½ с.л
● сода за самун - 1/2 ч.л
● пудра захар - 2 с.л
● бакпулвер - 1 ч.л
● какао - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Оставяме си яйцата на стайна температура. Разбиваме яйцата в купа с миксер или телена бъркалка дълготрайно до бухнал крем.

Постепенно прибавяме захарта и отново разрушаваме. Към сместа слагаме и олиото и отново разбъркваме. Пресяваме брашното и слагаме в него 1 ч.л бакпулвер и 1 ванилия за мирис.

В киселото мляко прибавяме содата и разбъркваме. Оставяме содата в млякото да се задейства. След това и нея слагаме в купата с яйчената примес.

Постепенно към сместа слагаме брашното и продължаваме да разбъркваме, с цел да се смесят всички съставки. От кексовата каша отделяме 1 ч.ч и в нея слагаме 1 с.л какао и ½ ч.л канела.

Намазваме форма за кекс с олио и поръсваме с брашно. Изсипваме от светлата примес. После отмерено слагаме от кафявата примес върху бялата. Загряваме авансово фурната на 180 градуса и слагаме да печем кекса до подготвеност.

Проверяваме с тънка съчка дали се е изпекъл задоволително. След като опечем кекса го обръщаме в паница. Смесваме пудрата захар с 1 с.л канела и поръсваме кекса с цедилка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР