Пожелах днес успех на изборите на колегите от “Промяната, като

...
Пожелах днес успех на изборите на колегите от “Промяната, като
Коментари Харесай

Александър Дунчев напусна „Продължаваме промяната“

Пожелах през днешния ден триумф на изборите на сътрудниците от “Промяната ”, като публично се отдръпнах от партията. Причината е елементарна. Доскоро имах подозрение, само че към този момент съм 100% уверен, че зелените дела не са нито силата, нито са измежду целите на “Промяната ”. Това разгласи Александър Дунчев във Фейсбук.

В това няма нищо неприятно - просто загубихме една година да се надлъгваме ", написа той.

Дунчев споделя къс преглед на всички старания, триумфи и драми, които от 15 години споделя със стотици лесовъди, доброволци, природозащитници и публицисти в отбрана на Зелената идея за опазването на българските гори.

" Една идея, която не съумях да кача на кораба на “Промяната ”, само че идея, която се надявам с Вашата помощ и с общи старания, да продължим да гоним до цялостен триумф ”, добавя той.

Александър Дунчев прави отпратка към главните провокации и посоки, по които е защитавана Зелена идея:
Повишаване устойчивостта на българските гори към климатичните промени за отбрана на популацията и естествените ресурси;Политизирането на държавната горска система на равнище Министерство на земеделието (МЗм), Изпълнителна организация по горите (ИАГ), държавни горски предприятия и всички техни поделения;Липсата на бистрота при ръководството на държавните горски предприятия;Преобразуването на държавните горски предприятия;Източването на десетки милиони левове посредством нагласени търгове за дървесина и посредством злоупотреби при публичните поръчки за пътища и др.;Незаконната сеч и злоупотребите в горите при осъществяването на регулярен дърводобив;Защитата на вековните гори и горите във вододайни зони в България;Административният чадър върху нарушаванията и нарушителите от страна на ИАГ вследствие на корупция и политически натиск;Обезлесяването на десетки хиляди декари гори върху аграрни земи;Приватизацията на държавните гори (схемата със заменките на гори);Мерки за обществен надзор и обучение.
Припомняме, че някогашният народен представител от групировката на Кирил Петков и Асен Василев предишния месец заприказва за " задкулисие " в партията. Повод за изявлението му бе реденето на листите за вота на 2 април - той не оглави листата на ПП-ДБ в 26 МИР София, както на последните избори. Вместо него начело застана Александър Симидчиев от " Демократична България ".

Спорът сред него и партията се задълбочи, като в поредност от изявленията стана ясно, че на Дунчев е предлагана лидерска позиция в други региони, а Кирил Петков му е предложил да бъде лидер и в 24 МИР София.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР