Пожарникари от Варна подкрепят благотворителната кампания на Сдружение Аз вярвам

...
Пожарникари от Варна подкрепят благотворителната кампания на Сдружение Аз вярвам
Коментари Харесай

Без униформа, но с кауза - говорят пожарникарите, които позираха за благотворителен календар

Пожарникари от Варна поддържат благотворителната акция на Сдружение " Аз имам вяра и оказвам помощ ". 12 мъже участваха в огнена фотосесия, с цел да се направи календар за идната година. Приходите от продажбата му ще бъдат дарени за акцията, а задачата е да се купи кола за спешна помощ за недоносени бебета и инсталация за детската хирургия на варненската болница " Св. Анна ".

Красиви, атлетични и уверени - по този начин фотообективът е запечатал пожарникарите. Всеки от тях е със лично лъчение, сплотява ги благородната идея.

" Много бързо се съгласих, откакто шефът ме предложения. Разбрах каква е идеята и се събрахме момчетата за фотоси ", споделя Янко Аговски, пожарникар.

" Въпреки студеното време и предизвикването нямаше някой, който да не желае да го направи. Хареса ни концепцията да участваме в такива благородни дела и уповавам се аз и другите сътрудници, когато бъдем поканени да участваме и в други благородни дела, и да оказваме помощ на най-малките ", добавя Галин Георгиев, пожарникар.

Пожарникарите не са професионални модели, по тази причина фотосесията била същинско предизвикателство за тях. Но в името на идеята превъзмогнали терзанието.



" В момента, в който започнахме да приказваме с тях, да им обясняваме какво би трябвало да се случи и ги потопихме в нещата, всичко си пристигна на мястото. Хората си схващат от работата и те трябваше да вършат неща, от които от малко малко схващат. Работата с огъня на тях им се отдава ", споделя Деян Недялков, фотограф.

Фотографите са курсисти и в този момент се учат на тънкостите в занаята. Искали да създадат нещо положително за положителни хора. Така се стигнало до решението да показват своята визия за пожарникарската специалност.

" Това е доста мъжка специалност и по тази причина тя би трябвало да бъде показана като такава и снимането на такива същински мъже би трябвало да бъде по доста същински метод ", счита Деян Недялков, фотограф.



И когато запалянковци с разнообразни специалности, само че с положителни сърца, се съберат на едно място, се получава календар с идея. Кауза, която събира средства за кола за спешна помощ за бебета и инсталация за детската хирургия в една от варненските лечебни заведения.

" Това не са просто едни пожарникари. Това са едни момчета с големи сърца, които всеки ден дават живота си за нас ", припомня Владимир Николов от Сдружение " Аз имам вяра и оказвам помощ ".



Цената на календара е 20 лв. и все още може да се купи от противопожарната работа във Варна.

" Идеята е следната - преживявайки това, да вземат календара в помощ на хиляди бебета, да видят и тези изключителни и същински мъже, които дават здравето си за нас обществото ”, споделя Владимир Николов, Сдружение “Аз имам вяра и оказвам помощ ".

" Призивът ми е колкото се може повече хора да си купят календар ", добавя пожарникарят Янко Аговски.

Ние също си купихме календар и се изкушихме да вземем подписи от месец март, месец май, месец юли и месец октомври.

Репортер: Нивелина Няголова


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР