Пожарникари от цяла България премериха сили в един от най-престижните

...
Пожарникари от цяла България премериха сили в един от най-престижните
Коментари Харесай

Пожарникарите на Пловдив спечелиха купата от националното състезание

Пожарникари от цяла България премериха сили в един от най-престижните шампионати у нас. 360 чиновници от структурите на Групово дело " Пожарна безопастност и отбрана на популацията " си оспорваха шампионата на 50-тия Републикански обзор по пожароприложен спорт на Лекоатлетическия стадион наоколо до Гребния канал. Купата завоюваха пловдивските огнеборци! Второто място в отборното класиране завоюва София, а трети остана тима на Факултет ПБЗН.

Последния ден от надпреварите сред най-хубавите тимове в страната започва с дисциплиплината " Пожарната щафета 4 х 100 метра с трудности ", където огнеборците мериха сили, демонстрирайки работа в екип. Гасенето на пожар на елементарно запалими течности с пожарогасител е и една от най-впечатляващите за снимане дисциплини!



Състезанието продължи 3 дни, а присъединяване в него взеха 29 тима от всички регионални градове в България, както и внушителен тим на Факултет ПБЗН при Академията на Министерство на вътрешните работи. Отборите бяха разграничени на четири групи като общият брой на пожарникарите, които взеха присъединяване наброиха над 280 представители от 27 области на страната. Организатор на събитието е Българска федерация по пожароприложен спорт със съдействието на ГДПБЗН-МВР, РДПБЗН-Пловдив и състезателен клуб за пожароприложен спорт “Пловдив – 160”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР