Пожарът в складове на оръжейната компания на Емилиян Гебрев “ЕМКО

...
Пожарът в складове на оръжейната компания на Емилиян Гебрев “ЕМКО
Коментари Харесай

Пожарът в складовете на Гебрев е потушен. Той е сигурен, че има външна намеса


Пожарът в хранилища на оръжейната компания на Емилиян Гебрев “ЕМКО ” край Карнобат, провокиран от, към този момент е сподавен. Достъпът до обаче към момента не е позволен поради съображения за сигурност, заяви Българска национална телевизия. Изискванията за сигурност плануват да минат от 24 до 72 часа преди на територията на сходен случай да бъдат позволени проверяващи.

Една от главните версии е външна интервенция, защото компанията, а и самият Гебрев към този момент са били обект на сходни зловредни дейности, за които българските управляващи публично подозират сътрудници на съветското военно разузнаване.

“Сутринта на складовия регион алармата е дала нарушаване и след даването на нарушаване, няколко минути по-късно е произлязъл този гърмеж. От наша страна каквото е трябвало да се предприеме, е подхванато като цяло. Ние постоянно сме ги предприемали и ги държим, само че колкото за цялостната работа, страната е тази, която би трябвало да се грижи за своите стратегически обекти ”, разяснява Гебрев пред.

Оръжейният търговец добави пред, че е “абсолютно сигурен ”, че складираните край Карнобат муниции “няма по какъв начин да се възпламенят [сами], само че за жалост не съм Ванга, с цел да мога да кажа тъкмо какво се е случило ”. Гебрев посочи, че всички данни и записи от охранителната система на обекта се пазят на територията на складовете, където към момента никой не може да влезе.

Попитан дали специфичната техника, съхранявана в тези хранилища, е могла да се употребява в действителни военни дейности сега, той отхвърли: “Категорично не може да послужи за водене на военни дейности в Украйна. Там има танкови [снаряди] за танкове, които преди 30-40 години са снети от приложимост в руската войска. ”

Складове на “ЕМКО ” експлоадираха и през 2011 година в Ловнидол., въпреки че прокуратурата тогава открива още при започване на следствието си, че гърмежът е провокиран от самоделно взривно устройство, държавното обвиняване публично разгласи, че подозира бойкот.

През 2014 и 2015 година в, за които няма публично пояснение и до през днешния ден. Две от тях – в базата на ВМЗ „ Сопот “ в село Иганово, стават през март и април 2015 година Малко по-късно е осъществено и отравянето на Гебрев, синът му Христо и индустриалният шеф на “ЕМКО ” Валентин Тахчиев.

В началото на 2020 година българската прокуратура на трима руснаци за неупешното отравяне на тримата мъже през април 2015 година Тогава бяха обявени три имена – Сергей Федотов, Георги Горшков и Сергей Павлов, които проверяващият уебсайт Bellingcat освети като псевдоними надлежно на Денис Сергеев, Егор Гордиенко и Сергей Лютенко от ГРУ.

Тримата са свързани с сътрудниците на ГРУ от секретния отряд 29155, които чешките управляващи упрекват за взривяването на хранилища в Чехия през 2014 година, при които умират двама души. Именно след разкритията на чешките управляващи българската прокуратура разгласи, че проверява евентуален бойкот при няколко детонации в Ловнидол, Иганово и Мъглиж в България.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР