Пожарът в района на благоевградското село Бучино е овладян. Огнената

...
Пожарът в района на благоевградското село Бучино е овладян. Огнената
Коментари Харесай

Овладян е пожарът край благоевградското село Бучино

Пожарът в региона на благоевградското село Бучино е овладян. Огнената буря обхвана над 200 декара сухи треви и шубраци. Четири къщи бяха евакуирани. В момента в региона се виждат единствено тлеещи огнища.

Наблизо минава газопроводът за Гърция, само че за благополучие огънят към този момент е надалеч. Пламъците са тръгнали в друга посока към река Струма, заради което не е трябвало да бъде спряно подаването на газ.

Сигналът за пожара е бил подаден към 13:30 часа. Според очевидци пожарът е тръгнал от житна равнища.

Реална заплаха имаше за трафопост в региона и за селскостопанска сграда, която е била цялостна с техника и гориво.

Бързата интервенция на пожарникарите е предотвратила запалването на постройката.

В гасенето на пожара се включиха доста екипи на пожарната, доброволци и хора от селото с тежка техника. Жителите направиха просеки, тъй че да пресекат пътя на огъня и тръгването му към къщите в региона, тъй като пожарът доближи до към 2 км от къщите в центъра на селото. Евакуирани са 3 къщи на хора, живеещи в една от махалите.

" На мен баба ми и родителите ми живеят в една къща, където сега е доста рисково. Полицията се погрижи да ни изведе от там, мисля, че вършат всичко, което е належащо, сподели Милена Таскова, гражданин на село Бучино.

" Не е известна повода за запалването. Горят сухи треви и шубраци, има изгоряла една остаряла селскостопанска сграда. Само покрива е обзет, към този момент няма други вреди ", съобщи Живко Чукарки, кметският наместник на селото.

Около 200 декара са изгорелите сухи треви и шубраци. В региона духа доста мощен вятър и пожарникарите се притесняват, че някои от огнищата могат още веднъж да се възпламенят. Поради това по всички фронтове на огъня има дежурни екипи.

Това е вторият пожар в региона на село Бучино в границите на седмица. Миналата седмица изгоряха към 700 декара сухи треви и шубраци.

Автор: Ирина Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР