Пожарът, който избухна в парламента на ЮАР, продължи да бушува,

...
Пожарът, който избухна в парламента на ЮАР, продължи да бушува,
Коментари Харесай

Проблемите с пожара в парламента на ЮАР продължават

Пожарът, който избухна в Народното събрание на ЮАР, продължи да бушува, жарък от ветровете. Само часове по-рано пожарникарите в Кейптаун оповестиха, че са овладели огъня, напомня БГНЕС.

49-годишен мъж е упрекнат, че е запалил постройката. Пожарът избухна рано в неделя и опустоши Народното събрание, като срути покрива му и заплаши от заличаване исторически артефакти в постройката.
Омикрон завладя скоростно ЮАР
От средата на ноември над 70 % от новорегистрираните случаи на ковид са поради разновидността Омикрон. Вирусът продължава да се...
Прочети повече
След усилена работа на пожарните екипи се смяташе, че огънят е овладян, а изтощени пожарникари напуснаха мястото под аплодисментите на зяпачи и публицисти. Температурата на мястото на тлеещите парчета, обаче, остава към 100 градуса по Целзий.

Преди часове вятърът още веднъж се е усилил. Говорителят на пожарникарите Джърмейн Карелс сподели, че не може да допусна какъв брой още време ще отнеме, с цел да се овладее огънят.

Ден преди този момент огънят унищожи пленарната зала, където нормално седят депутатите. Щетите са толкоз тежки, че там дълго време няма да се организира парламентарно съвещание.

Пожарът стартира към 5:00 часа сутринта локално време в неделя (2 януари) в облицованата с дървена ламперия по-стара част на Народното събрание, в която в миналото се е помещавал първият парламент на Южна Африка.
Сериозен скок на убийствата и закононарушенията в Южна Африка
Увеличението на броя на закононарушенията, осъществени в Южна Африка през второто тримесечие на тази година, възлиза на 60,6% в съпоставяне съ...
Прочети повече
Завършена през 1884 година, историческата част е мястото, където Народното събрание съхранява артефакти, в това число и творби на изкуството, някои от които датират от 17-ти век. Покривът на по-старата част беше изцяло опустошен, само че се смяташе, че скъпата сбирка от книги и творби на изкуството е била пощадена.

Пожарът е избухнал в две обособени зони и системата за напръскване на вода не е работила както би трябвало, защото водата е била спряна.

През март избухна още един пожар в по-старите крила на Народното събрание, само че бързо беше овладян.

Още от АФРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР