Пожар, причинен от литиеви батерии за електрически велосипеди, отне живота

...
Пожар, причинен от литиеви батерии за електрически велосипеди, отне живота
Коментари Харесай

Четирима загинаха в Ню Йорк при пожар, причинен от батерии на тротинетки

Пожар, породен от литиеви акумулатори за електрически колела, лиши живота на четирима души в Ню Йорк и рани още няколко индивида.

Жертвите са двама мъже и две дами, а други две дами са приети в болница в сериозно положение, прецизираха публични лица. Един пожарникар е получил леки пострадвания.

Властите оповестяват, че пожарът е избухнал през нощта в дребен сервиз за поддръжка на електрически колела и тротинетки в китайския квартал на първия етаж на 6-етажна постройка в Ню Йорк. Огнената буря се е популяризирала в жилища на горните етажи. На тротоара извън е струпана купчина изгорели колела, скутери и други парчета. Преди това в помещението са открити нарушавания при зареждането на батериите и електричеството.

На мястото на случая в Китайския квартал в Манхатън ръководителят на градската пожарна Лора Кавано удостовери, че повода за пожара са некачествени литиево-йонни акумулатори. Магазинът към този момент е бил глобен за нарушавания на сигурността, свързани със зареждането на батериите, броя на батериите в обекта и електрическата система.
Често ни споделят, че ранното предизвестие е най-хубавият метод да се спасим от пожар. Това не е по този начин в тази ситуация с електронните колела. Там се основава толкоз доста огън, че постоянно може да е прекомерно късно, щом пожарът е почнал. И, несъмнено, при положение като този, когато има доста колела и доста акумулатори, това е още по-вярно.
Лаура Кавана, комисар по пожарната сигурност

На магазина е наложена санкция в размер на 1600 $. Наскоро управляващите са направили оглед на магазина и са открили, че там има доста акумулатори, само че нито една от тях не е била зареждана по това време.

Фаталният случай наподобява е последният от поредност пожари в града, свързани с литиево-йонни акумулатори. Това е 108-ият сходен пожар до момента единствено през тази година в Ню Йорк, като общият брой на починалите е 13 души, а на ранените 66.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР