Пожар избухна вчера във въгледобивна мина край град Белово. При

...
Пожар избухна вчера във въгледобивна мина край град Белово. При
Коментари Харесай

Пожар във въгледобивна мина край град Белово

Пожар избухна през вчерашния ден във въгледобивна мина край град Белово. При случая починаха 51 души, ранените са 63-ма. В Кемеровска област в Русия е разгласен тридневен печал в памет на жертвите.

Изпълняващият длъжността министър на изключителните обстановки Александър Чуприян заяви тази заран, че в мината е бил открит оживял човек. Стана ясно, че той е избавител, бил е в схващане и към този момент е приет в болница.

Пожарът избухна през вчерашния ден сутринта на дълбочина към 250 м. Според заместител основния прокурор на Русия Дмитрий Демешин повода е гърмеж на метан и следващо възпламеняване на въглищен прахуляк.

Още през вчерашния ден бяха задържани шефът на мина " Листвяжная ", неговият заместител и началникът на сектора, в който стана случаят, съобщи БНР.

По данни на службата за механически контрол тази година мината е била проверявана повече от 100 пъти, открити са били над 900 нарушавания. 9 пъти мината е била затваряна, а притежателите ѝ - неведнъж глобявани.

Президентът Румен Радев изрази най-искрени съболезнования на околните на жертвите и насочва благопожелание за цялостно възобновяване на потърпевшите. Той изпрати съболезнователно писмо до своя съветски сътрудник президента на Руската федерация Владимир Путин, оповестиха от прессекретариата на президента.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР