Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас тази нощ. Огънят

...
Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас тази нощ. Огънят
Коментари Харесай

Студентка е предизвикала пожара в общежитието в Бургас

Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас тази нощ. Огънят е тръгнал от стая на 11-ия етаж. Три противопожарни екипа се бориха с пламъците. За благополучие при случая няма потърпевши.

Малко преди 23:00 часа нощес се е присъединила противопожарната тревога на блок 3 от студентските общежития на университета " Проф. доктор Асен Златаров ". Последвала незабавна евакуация.

" Ние сме от горния етаж и димеше. Крещяха по етажа и започнахме да тропаме по вратите на хората, аз съм отговорник за долните етажи и надлежно трябваше да поема някаква отговорност ", съобщи Алекса, студент.

Три екипа на пожарната се отзоваха на мястото, с цел да гасят пламъците. Причината за огъня се оказа студентка, която присъединила електрически апарат, с цел да се стопли.

" Излязла е отвън стаята, в прилежаща стая при прочут състудент и внезапно са ѝ почукали и са я повикали, че гори нейната стая. Опитали се да гасят с пожарогасители, само че към този момент пожарът се е развил и не са съумели. Тъй като всички прозорци са без дръжки се наложи да счупим няколко прозореца, с цел да одимим стълбището ", добави комисар Николай Николаев, шеф на РДПБЗН-Бургас.

Студентката и още едно момче бяха прегледани от екип на Спешна помощ. " Моля ви, оставете ме, сега не ми е въобще до това ", съобщи пред Българска национална телевизия тя.

" Момичето се усеща обезпокоеното, откакто е видяло пожара ", сподели още доктор Христо Нинов, ЦСМП-Бургас.

Освен стаята, откъдето е тръгнал пожарът, огънят е засегнал и прилежащото помещение. Студенти се оплакаха, че в университета липсва спешно стълбище за сходни обстановки, за което няколко пъти са алармирали управлението.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР