Пожар избухна в Средношколското общежитие в Русе. Сигналът е бил

...
Пожар избухна в Средношколското общежитие в Русе. Сигналът е бил
Коментари Харесай

Пожар избухна в Средношколското общежитие в Русе


Пожар избухна в Средношколското общежитие в Русе. Сигналът е бил подаден малко след 16 часа. В постройката са настанени възпитаници, които учат в разнообразни учебни заведения и са от други обитаеми места. Евакуирани са били към 20 деца, които в този миг са били вътре. За благополучие няма потърпевши хора.

Снимка: Емил Димитров


Изпратени са били два екипа на пожарната, както и полицейски патрули, които да отделят региона. На място дойдоха още началникът на Регионалното ръководство на образованието Росица Георгиева и шефът на общинска дирекция „ Обществен ред и сигурност “ Георги Игнатов.

Снимка: Емил Димитров


По първична информация огънят е тръгнал от стая на третия етаж, където са живеели две момчета на 14-годишна възраст. Те са възпитаници в Спортното учебно заведение и упражняват битка.

Снимка: Емил Димитров


Когато е зародил пожарът, те не са били в стаята, а на подготовка. Според пожарникарите при осъществения оглед огънят е тръгнал от едното легло. Момчетата са обяснили, че там е имало включени батерия и зарядно за телефон. Вероятно едно от устройствата е провокирало пожара, който е обхванал леглото и цялата стая.

Снимка: Емил Димитров


Междувременно се е наложило да бъде извикан екип на Спешна помощ, защото един от възпитателите, намиращ се в общежитието сега на случая, е изпаднал в потрес. Той е откаран за обзор в болница.

Огънят е сподавен за към час.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР