Пожар избухна в „Марица-изток 2” . Изгоря коминът на сероочистващата

...
Пожар избухна в „Марица-изток 2” . Изгоря коминът на сероочистващата
Коментари Харесай

Няма данни за замърсяване на въздуха след пожара в „Марица-изток 2”

Пожар избухна в „ Марица-изток 2”. Изгоря коминът на сероочистващата апаратура на 8-и блок. Част от структурата се срути и остана единствено металното скеле. Пострадали хора няма. Няма данни за непосредствена заплаха за здравето на хората в региона, както и за замърсяване на въздуха.

Снимка: bTV

Коминът е висок 135 метра, изработен е от специфичен материал-стъклопласт и полиестерна смола. При ремонтни действия през днешния ден той е изгорен. А с помощта на бързата реакция на пожарникарите, потърпевши хора няма.

Сигналът за пожара е получен в 10,13 ч.. При ремонт на сероочистващата апаратура е трябвало да бъдат заменени две гумени уплътнения, захванати с болтове. Те обаче заяли и служащите са употребявали режеща машина.
Пламъците в „ Марица-изток 2 ” не застрашавали енергийната система 80 пожарникари се борят с повредата в осми блок на централата
„ Извършен е планов ремонт от външна за „ Марица-изток 2” компания. на сероочистващата апаратура на 8 блок. По време на ремонта поражда пожар и вследствие на този пожар, в действителност изгаря коминът на сероочистващата апаратура на 8 блок”, изясни Теменужка Петкова – министър на енергетиката. По думите й пожарът няма да се отрази на сигурността на енергийната система.

Снимка: btvnovinite.bg

Инж. Живко Динчев -изп. Директор Топлоелектрическа централа Марица изток 2, изясни че огневи работи се извършват постоянно по време на ремонтни действия. По думите му сигурно ще има следствие.

Благодарение на бързата реакция на пожарникарите от локалната работа, от пожарните в Стара Загора, Хасково и Пловдив, пожарът е овладян бързо. Обгазени или потърпевши хора няма. Спасена е апаратура а на седми блок, който след главен ремонт ще проработи още веднъж.

Случилото се няма да окаже въздействие върху енергийната система на страната, тъй като 8 блок е бил в планов ремонт.

Щетите от пожара за 8 блок занапред ще се откриват.

Данните на мобилната станция на пожарната и на стационарната на Регионална инспекция за опазване на околната среда край село Ковачево, са, че даже и по време на пожара бе е имало заплаха за хората в прилежащите обитаеми места.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР