Огромната сцена на Франкофоли в Пловдив ще бъде издигната на

...
Огромната сцена на Франкофоли в Пловдив ще бъде издигната на
Коментари Харесай

Франкофоли се мести на Гребната


Огромната сцена на Франкофоли в Пловдив ще бъде издигната на Гребната база, а не на стадион „ Христо Ботев “, както беше планувано и оповестено тази година, оповестиха уредниците на събитието.

На 21 и 22 юни, сцената на седмото издание в България на фестивала Франкофоли в Пловдив ще бъде една от най-горещите музикални точки в Европа за почитателите. Те ще могат да пеят и танцуват дружно с някои от най -интересните и търсени на международните подиуми сега поп музиканти.

Промяната на мястото в последния миг се постанова заради риск оборудванията, нужни за построяването на сцената и прилежащата обслужваща инфраструктура, в комбиниране с високите температури, да увредят съществено и трайно тревната настилка на новия стадион.  

„ Няколко дни след Франкофоли, на стадиона би трябвало да се организира футболен мач, откакто неотдавна Ботев Пловдив завоюва Купата на България и ще взе участие на Евротурнирите. Не бихме си разрешили да сложим в риск идващото спортно събитие, по тази причина дружно с Община на Пловдив и управлението на стадиона, взехме решение да върнем фестивала тази година още веднъж на Гребната база “, показа Христина Спасова, шеф на Франкофоли за България.

През 2023, първото посещение на фестивала в града под тепетата се организира точно на Гребната база, където хиляди музикални почитатели пяха и танцуваха със своите обичани реализатори.

Тази година, концерти на Иво Димче, Нувел Ваг, Ищар, Dj Willy William и Паров Стелар ще зарадват българските фенове в първата вечер на фестивала у нас – 21 юни. 

На 22 юни, събота, на сцената  ще се качат Alexis Carlier,  Делукс, Барбара Прави, Неж и една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие – Рудиментал /Rudimental/.

Фестивалът се организира с финансовата поддръжка на Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019. Основен медиен сътрудник на събитието е Радио Енерджи. 

Билетите за фестивала Франкофоли могат да бъдат закупени тук:  

https://bit.ly/eventim–francofolies2024

https://bit.ly/kupibileti–francofolies2024
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР