Пожар избухна в американски завод в Латвия, която произвежда дронове

...
Пожар избухна в американски завод в Латвия, която произвежда дронове
Коментари Харесай

Гори американски завод в Латвия, произвеждащ дронове за Украйна

Пожар избухна в американски цех в Латвия, която създава дронове за армията на Украйна и съдружниците ѝ от НАТО, оповестява " Франс прес ".

12 полицейски автомобила, девет пожарни коли и пет коли за спешна помощ се отзоваха на мястото на случая.

Заводът е благосъстоятелност на американската компания Edge Autonomy и е разположен в покрайнините на латвийската столица Рига.

" В индустриалната постройка е зародил пожар с висок риск, който провокира огромно количество пушек ", оповестиха от противопожарната работа в Туитър.

Американската компания, чието седалище е в Калифорния, произвежда безпилотни летателни апарати за разузнаване и наблюдаване.

В края на предходната година украинският министър на защитата Олексий Резников заяви, че Киев възнамерява да похарчи 20 милиарда гривни (545 млн. долара) за закупуване на дронове.

Страната обмисля закупуването на безпилотни летателни апарати за необятен набор от приложения - ударни дронове, както и за артилерийска промяна, доставка на муниции, евакуация на ранени и други

По-рано Генералният щаб на украинските въоръжени сили заяви, че Украйна формира ударни роти от безпилотни летателни апарати. Украинското военно управление съобщи, че сходни формирования ще бъдат първите в света.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР