Пожар горя тази нощ в имота между столичните булеварди „Дондуков”

...
Пожар горя тази нощ в имота между столичните булеварди „Дондуков”
Коментари Харесай

Пожар в „Царските конюшни” в София

Пожар пламтя тази нощ в парцела сред столичните булеварди „ Дондуков” и „ Васил Левски”, станал прочут като „ Царските конюшни”.

Комплексът е бил употребен за конюшни по времето на цар Фердинанд. Там сега се обитава катедрата по приложни изкуства на Националната художествена академия.

Областният шеф подаде оставка поради "Царските конюшни "

1550 лева за квадратен метър допреди 11 години за "Царските конюшни "

Вижте свадите, в които се забърка някогашният обласният шеф в нашата изложба

Т. нар. „ Царски конюшни” станаха скандално известни откакто бяха продадени на частна компания, благосъстоятелност на някогашния ръководител на управителния съвет на КТБ, на цена, надалеч по-ниска от пазарната.

Скандалът докара до оставката на Веселин Пенев като регионален шеф на София.

А Софийски градски съд образува наказателно дело, обвързвано със договорката.

По него подсъдими са Пенев и Юлия Димитрова-Цекова, лицензиран оценител.

Щетата е за близо 11 млн. лева и е образувана от разликата сред продажната цена и действителната пазарна стойност на парцела.

„ Царските конюшни” са с повърхност 7 декара и половина, намират се на 100 метра от паметника на Васил Левски и бяха продадени за сумата от 658 870 лева Тоест по 90 лева на квадратен метър.

През март Lex.bg заяви, че делото най-сетне може да стартира всъщност в Софийския градски съд.

От уеб страницата показаха, че това ще стане, откакто определение на Софийски градски съд, с което за повторно в последната година делото беше прекъснато, е анулирано от Софийския апелативен съд (САС). Въззивната инстанция е безапелационна, че обвиняванията против Пенев и Юлия Димитрова-Цекова са ясни и не лимитират правото им на отбрана, както е приела арбитър Снежина Колева от Софийски градски съд.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР