Пожар гори край костинбродското село Безден в посока село Понор.

...
Пожар гори край костинбродското село Безден в посока село Понор.
Коментари Харесай

„Върви стремглаво в посока Сливница и Драгоман“: Продължава гасенето на пожара над Костинброд

Пожар гори край костинбродското село Безден в посока село Понор. По първична информация пламъците са обхванали тревисти площи.

Пожарът към момента не стопира. В центъра на село Безден е сборният пункт на пожарникари и доброволци.

Поради мощният вятър той се е популяризирал и в село Понор

„ Ситуацията в региона е спокойна. В село Понор има едно огнище, което се следи. Край село Безден също. Пожарът върви стремително в посока Сливница и Драгоман “, сподели Александър Ненов, зам.-кмет на Община Костинброд.

Доброволците ще бъдат разграничени на четири групи и изпратени там, където е належащо, уточни той. Според Ненов няма заплаха за жителите на селата.

„ Всичко е овладяно, с помощта на работата на пожарната работа и доброволците, които помагаха до късно през нощта. Пожарът е един от най-сериозните, които аз съм виждал. Заради мощния вятър през вчерашния ден преодоляването беше извънредно мъчно “, изясни зам.-кметът.

Военни сили се причислиха в напъните за гасенето на пожара. Екип от 22 военнослужещи с пет единици техника беше задействан по заповед на командира на Сухопътните войски.

Снимка: bTV

Модулно формирование от 78-и батальон за обезпечаване - София, от състава на Сухопътните войски, се включи в преодоляването на пожара, който е зародил в землището на село Безден, оповестиха от Министерството на защитата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР