Поискаха мярка задържане под стража“ за мъжа, който се барикадира

...
Поискаха мярка задържане под стража“ за мъжа, който се барикадира
Коментари Харесай

Поискаха мярка „задържане под стража“ за мъжа, който замерваше полицаите в Казанлък

Поискаха мярка „ задържане под стража “ за мъжа, който се барикадира в Казанлък. Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в Районен съд - Казанлък за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 46-годишния мъж., който на 13 октомври беше изведен от вкъщи си в казанлъшкия квартал " Изток " от профилирани полицейски елементи. Това оповестяват от Апелативната прокуратура в Пловдив, пише БТА.

Мъжът е притеглен като обвинен за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото - отправял хули и закани, в това число за потребление на оръжие, по отношение на полицейски чиновници на Районното ръководство в Казанлък, изпълняващи отговорности по запазване на публичния ред. Деянието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и смелост и съставлява рисков рецидив, показват от прокуратурата. 

Извършват се и дейности по следствие по досъдебно произвеждане за палеж на търговски обект в града на същата дата, по което се открива неговата съпричастност. 

Обвиняемият е осъждан неведнъж - налице са шест осъждания с влезнали в действие присъди. По последната от тях е търпял дейно наказване " отнемане от независимост " в размер от седем месеца и е бил освободен през юни м.г., което значи, че актуалното закононарушение е осъществено в изискванията на рисков рецидив.

По думите на заместник-районния прокурор Мария Михайлова, за квалифицирано безчинство Наказателният кодекс планува наказване " отнемане от независимост " от една до шест години. За закононарушението, касаещо палежа, плануваното в закона наказване е " отнемане от независимост " от една до осем години. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР