поиска от Европейския съюз да удължи ограниченията върху вноса на

...
поиска от Европейския съюз да удължи ограниченията върху вноса на
Коментари Харесай

Унгария иска от ЕС вносът на украинско зърно да е ограничен поне до края на 2023 г.

изиска от Европейския съюз да удължи рестриктивните мерки върху вноса на украински зърнени и маслодайни култури за пет източноевропейски страни най-малко до края на 2023 година, оповестява " Ройтерс ".

Държавният секретар на министерството на земеделието Жолт Фелдман съобщи, че Будапеща е поискала от Брюксел и да даде финансова поддръжка на локалните фермери, за улеснение на превозването на запасите от зърно, останали в локалните зърнохранилища, преди тазгодишната годишна продукция.

" Нашият интерес е жътвата в Унгария да може да бъде приключена безвредно и унгарските фермери да могат да продават продукцията си ", уточни Фелдман след среща на министрите на земеделието на страните членки на Европейски Съюз в Брюксел.
 И Унгария не разрешава вноса на зърно от Украйна
И Унгария не разрешава вноса на зърно от Украйна

Мярката ще бъде в действие до 30 юни

На 2 май върху вноса на украинска пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе. Целта беше да се облекчи свръхпредлагането на зърно в. Петте страни се оплакаха, че по-евтиното украинско зърно прави локалното произвеждане нерентабилно.

Европейската комисия разясни, че през този интервал украинските пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе могат да бъдат продавани на всяка друга страна в 27-членния блок.

Преди това с цел да подкрепи в битката на Киев против съветската инвазия. Петте източноевропейски страни се трансфораха в директен маршрут за украинско зърно, което не можеше да бъде изнесено през нейните черноморски пристанища заради войната.

Европейска комисия уточни, че може да удължи рестриктивните мерки за импорт на зърно след 5 юни, в случай че изключителните условия продължат.
 Европейска комисия упрекна Полша и Унгария в неприемливи дейности по отношение на украинското зърно
Европейска комисия упрекна Полша и Унгария в неприемливи дейности по отношение на украинското зърно

Всички решения в границите на Европейски Съюз би трябвало да се координират и съгласуват, акцентират от ЕК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР