Погребението е много специален ритуал с най-различни изисквания. Викингите например

...
Погребението е много специален ритуал с най-различни изисквания. Викингите например
Коментари Харесай

В Англия разчленявали трупове като превенция от зомбиране

Погребението е доста специфичен обред с най-различни условия. Викингите да вземем за пример са изгаряли телата на своите близки, славяните са употребявали същата процедура. Труповете на тези, които били упрекнати във вещерство да вземем за пример се затискали с тежки камъни, гарантирайки цялостна сигурност и повече компликации в резултат на вероятно възкресение. Интересното е, че до момента в който зомбитата се употребяват за холивудските сюжети, в средновековието постоянно са откривани някои неуместни действия за обезопасяване на тялото.

Някои далечни села в Сърбия и Румъния към момента правят ритуала с прът в сърцето, вярвайки доста съществено във вампирите. Там фолклорът продължава да господства, само че не би трябвало да бъдем толкоз сериозни към страните от Балканския полуостров, когато в Англия сред 11 и 13-и век след Хр. се постанова още една забавна наклонност Няма рационално пояснение, в случай че се пробвате да намерите такова.

Поради неналичието на информация и вярата, че в някое прилежащо село се е появило зомби, множеството поданици предпочели да не рискуват. Интересен факт е, че с времето преданието било украсявано от ден на ден. Зомбитата възкръсвали, излизали от гроба и започвали да носят заболявания и да атакуват хора. По-сериозен разбор на Журнала по Археологически науки демонстрира, че при направени разкопки са открити най-малко 10 случая на прорезни рани по кокалите на умрелите, няма изключително ограничаване от пола, както и във възрастта.

В хода на проучването стартира да се счита, че това най-вероятно са подозрителни странници упрекнати във вещерство, избягали пандизчии или даже жертва на канибализъм в резултат на разразил се апетит. С времето нито една доктрина не можела да издържи. Отговорът на този чудноват бит идва благодарение на някои непокътнати архиви от същия интервал. Според жителите на Уоръм Пърси, неприятните хора имали опцията да се възродят още веднъж и да продължат със злините си.

Нещо повече, живите вярвали, че това наложително ще се случи. Точно тази версия звучи най-достоверно. И има причина. Обикновено телата на жертвите от фронта имат обилни пострадвания по костта, а такива са липсвали. Затворниците се заравят на място в дупка и нямат потребност от ковчег – нямало и кой да го заплати. При канибализма се следят пострадвания към мускала, където месото се изрязва, само че и при тази инспекция няма задоволително доказателства. Единственото рационално пояснение, е че зомбитата са плашили доста съществено живите – никой не е видял такова, а и най-вероятно не са наричани зомбита. Англия продължава да изненадва с редица безчовечен традиции. Това са хората, които вкарват специалността „ Гълтач на грехове “, затова тази страна дава съществени аргументи средновековието да се назовава мрачно.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР