Погребалният агент Георги Енев, който беше обвинен за незаконното погребение

...
Погребалният агент Георги Енев, който беше обвинен за незаконното погребение
Коментари Харесай

Обвиненият погребален агент се оказа всеизвестен с некоректност и забавяния при кремации

Погребалният сътрудник Георги Енев, който беше упрекнат за противозаконното заравяне на седем покойници за парична машинация, е имал задоволително добре известна история на забавяния при осъществяването на кремации.

Това твърди както шефът на софийския крематориум Михаил Кръстев, по този начин и представителят на Съюза на погребалните компании Стоян Макреев.

Макреев споделя, че през 2018 година е прекратил връзките си с компанията на обвинения, тъй като се е стигнало до обстановка, в която " сред 5 и 10 тела на покойници " са изоставени в хладилните камери на неговата работа за повече от 3-4 месеца.

Обяснението на обвинения било, че не съумява да откри документи, с цел да извърши поръчаните кремации на труповете.

Стоян Макреев упрекна локалните управляващи в Банкя за това, че са позволили гробищния парк в Клисура да няма огради и да не се управлява кой прави погребения. По думите му - телата не са открити отвън гробището, а на половин метър от " формалните " гробни места.

Михаил Кръстев от " Крематориум София " също разказва задържания сътрудник като " неточен ". Близки на умрял човек са потърсили в крематориума урната месец след гибелта, само че се оказва, че той въобще не е доведен от компанията на Енев, а е държан в камера.

" Около седмица по-късно покойникът беше докаран, осъществена беше кремацията и околните направиха урнополагане ", сподели Кръстев пред Нова ТВ.

По думите му - до сходно тежко закононарушение се е стигнало поради неналичието на закон за погребалната активност и слабия надзор. Гробищните услуги са част от отговорностите на локалната власт, а Столична община има разпоредба от 2011 година, която съгласно Кръстев не е настояща все още.

Той уточни, че всеки може да ревизира по ЕГН на своя умрял непосредствен дали в действителност е кремиран в един от трите центъра в София, Пловдив и Варна, които правят тази активност.

Адвокатът Димитър Марковски дефинира следствието като " очевиден и жесток случай ", като разяснява, че прокуратурата би трябвало да ревизира какви са аргументите за гибелта на покойниците, чиито тленни остатъци бяха открити в Клисура.

До този миг няма данни за принудително породена гибел, само че съгласно него следствието би трябвало да продължи в тази посока. Марковски позволи, че е допустимо да бъде открита и документна машинация, тъй като при действително осъществяване на кремация би трябвало да се дават протоколи на околните на покойника.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР