Погребалната катафалка с тялото на убития бивш министър-председател Шиндзо Абе

...
Погребалната катафалка с тялото на убития бивш министър-председател Шиндзо Абе
Коментари Харесай

Си Дзинпин изрази съболезнования за смъртта на Абе

Погребалната катафалка с тялото на убития някогашен министър-председател Шиндзо Абе дойде в Токио от западния японски град, където той беше убит по време на предизборната акция.

Журналист на Агенция Франс Прес видя по какъв начин транспортното средство влиза в резиденцията на Абе в японската столица, а телевизионни фрагменти демонстрираха високопоставени членове на ръководещата Либерално-демократическа партия, облечени в черно и подредени на опашка, с цел да отдадат почитта си. Погребението ще е на 12 юли в родния град на политика Шимоносеки в префектура Ямагучи.

Междувременно китайският президент Си Дзинпин изпрати съболезнователно обръщение до японския министър-председател Фумио Кишида във връзка със гибелта на някогашния водач Шиндзо Абе, оповестиха държавните медии.

" От името на китайското държавно управление и китайския народ, както и от свое име, Си Дзинпин изрази дълбоки съболезнования във връзка преждевременната гибел на някогашния министър-председател Шиндзо Абе и състрадание към неговите родственици ", съобщи държавната телевизия CCTV, като добави, че китайският президент е " надълбоко тъжен от неочакваната му кончина ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР