Погребален агент е прибирал по 1000 лв., за да извърши

...
Погребален агент е прибирал по 1000 лв., за да извърши
Коментари Харесай

Погребален агент е вземал 1000 лв. за фалшива кремация

Погребален сътрудник е прибирал по 1000 лева, с цел да извърши кремация, само че след това нерегламентирано е заравял тленните остатъци. Това стана ясно от брифинг на говорителката на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. Задържаният не се признава за отговорен и твърди, че е станала неточност. 

След осъществен оглед в околност край село Клисура е открит плитък гроб, в който са открити телата на три дами, а под тях на още четирима мъже. Установена е самоличността на едно от лицата, като разследащите са съумели да се свържат с неговите родственици. Близките са съобщи, че са заплатили на обвинения 1000 лева, с цел да бъде кремирано тялото на умрелия. По-късно са получили и урна с прахуляк, без да знаят, че това не е техният татко. 

По първична информация не става дума за служебни погребения. Установеният мъж е умрял в болнично заведение, а арестуваният е бил зает с кремирането. Комисар Стойно Цветков, шеф на отдел " Разследване " към Столична дирекция на вътрешните работи съобщи, че има информация, че нерегламентирано заровените хора са повече. С категоричнна численост той не се ангажира, само че позволи опцията да са към 50. Създадена е организация да в допълнение разравяне на местността край Клисура, където има гробищен парк, само че той не е настоящ. 

От прокуратурата дефинираха случая като казус. Държавното обвиняване ще желае упрекнатият мъж да остане за непрекъснато в ареста. Извършени са претърсвания и са конфискувани документи от офис на траурната организация.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР