Погребаха Монсерат Кабайе в БарселонаСветовноизвестната испанска оперна певица Монсерат Кабайе

...
Погребаха Монсерат Кабайе в БарселонаСветовноизвестната испанска оперна певица Монсерат Кабайе
Коментари Харесай

Погребаха Монсерат Кабайе в Барселона

Погребаха Монсерат Кабайе в Барселона
Световноизвестната испанска оперна певица Монсерат Кабайе беше заровена в Барселона, където тенорът Хосе Карерас я приветства като "най-голямото сопрано на ХХ век". Премиерът Педро Санчес и сепаратисткият президент на Каталуня Куим Тора също уважиха Кабайе, която умря в събота на 85-годишна възраст.

Приветствана като една от най-великите певици за нейната вокална виртуозност и трагични умения, Кабайе очарова публиката в продължение на половин век с голям репертоар, който тя представяше по целия свят. Тя влезе в елита, откакто нейният дует с Фреди Меркюри, гранична композиция от опера и рок, се трансформира в химн за олимпийските игри през 1992 година в Барселона.
 На фотографията: Хосе Карерас На фотографията: Хосе Карерас / БГНЕС
"За мен Монсерат е най-голямото сопрано на ХХвек", сподели Карерас пред кореспонденти. "Единственият човек, който можеше да се приближи до нея, беше Мария Калас".

Гръцкият композитор Вангелис, с който Кабайе сътрудничи, изпрати венец със известието: "За единствената Монсерат Кабайе".

Родена през април 1933 година в непретенциозно семейство в Барселона, Кабайе е заровена до родителите си в гробището Сан Андреу в северната работническа част на града.
 На фотографията: Албано Каризи На фотографията: Албано Каризи / БГНЕС
[i]Звездната популярност на Кабайе изгрява през 1965 година с ролята й на Лукреция Борджия в операта на Доницети в известния „ Карнеги хол “ в Ню Йорк, откакто излиза на сцената като заместничка на болна своя колежка. По време на 50-годишната си кариера тя е гастролирала в операта „ Метрополитън “, в държавната опера на Виена и е пяла до известни тенори като Лучано Павароти и Пласидо Доминго.

Монсерат Кабайе има две деца от испанския тенор Барнабе Марти, за който се омъжва през 1964 година. [/i] /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР